Hogy terjedt el az a nézet, hogy csak akkor lesz belőled valaki, ha egyből érettségi után tovább tanulsz?
26# Az iskolában a gondolkodásra tanítanak meg. Hogy tudjál helyesen írni, összefüggően, érthetően beszélni. Plusz igen, adnak egy általános alapműveltséget is, amibe József Attila is beletartozik.
"Különben is most már kiguglizza a leghülyébb is."
Azt te csak hiszed! A mai faiazl nonstop buzerálja a telefonját, könyvet alig olvas és a Tiktokon, meg Facsén dekkol naphosszat. Szerinted mikor venne a kezébe egy József Attila verseskötetet?
27
Gondolkodásra pont hogy nem. Te vagy rá az élő példa, aki szerint csak Tiktok-Face és József Attila létezik, és még csak google sem.
#27 alapműveltséget ad ez tény de gondolkodásra azt nem tanít.
"A mai faiazl nonstop buzerálja a telefonját, könyvet alig olvas és a Tiktokon, meg Facsén dekkol naphosszat"
Tudom hogy fura összefüggés de az egyetem is egyébként arra tanít hogy ha valami gondod van akkor azt tudd hol keresd, hol kutass hogy megleld a választ. Erről szólnak a diplomamunkák is aztán.
És igen rengeteg szakma amihez egyetemi végzettség kell előbb utóbb kihullik a technikai fejlődésnek köszönhetően főleg az AI rohamos fejlődését látva ez hamarabb eljöhet mint gondolnánk
Őszintén? Én rohadtul sajnálom a mostani generációt! És nem, nem vagyok boomer, 28 vagyok. Ez a mostani generáció a legrosszabb korszakba született és ez nem az ő hibájuk.
Már a televízió megjelenése is a hanyatlás kezdetét jelentette, de az okostelefonok feltűnése meg egyértelmű sorscsapás... Lehet látni, mit tett a mai generációval, teljesen internetb.zik lettek, netfüggők, bugyuta Tiktok videókat görgetnek, teljesen érdektelen, időpocsékló Youtube-tartalmakat követnek.. Ehhez képest a könyvek meg porosodnak a polcon..
A következő generáció teljesen funkcionális analfabéta lesz, elfelejt majd írni-olvasni. Okostelefonok az MAGA a sátán, a szociális kapcsolatok rovására megy, eltelik mondjuk 30 éved és rájössz, hogy abból 20-at a telefonod buzgerálásával töltötted és ott állsz magányosan, barátok nélkül..
20 évvel ezelőtt sokkal jobb volt, amikor ezek a szarok nem jöttek be, igaz televízió akkor is volt, de azt legalább buszon/villamoson nem tudtad buzgerálni. Meg társaságban mobilozni... Nooormális, Margit???!
Nagyon sajnálom a mai fiatalokat, homo taigeticus interneticus.. Van is egy mém erről, 20 éve a gyereket a focipályáról kellett berángatni, hogy menjen haza, most meg nem lehet kidobni őt a lakásból, mert telefonozik focizás helyett.. Az iskolában megtanítanak gondolkodni, az okostelefon meg csak butít..
32
De boomer vagy, ráadásul a rigolyás fajtából.
Haverjaik vannak, és szerinted a telón nem lehet írni-olvasni?
Mit kéne csinálni buszon? Bámulni az idegenek pofájat? Régen könyvet-újságot olvastak, az lényegében ugyanez a kategória volt.
Ez meg a másik, hogy a sok gyökér boomer régen a foci-sport miatt hisztizett, most meg a net-okosteló miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!