Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha határidőre nem végzi el a...

Ha határidőre nem végzi el a munkát, amire felkértem, akkor is ki kell fizetnem?

Figyelt kérdés
Egy munkára megkértem valakit, hogy végezze el, mert nekem nem maradt időm rá, pénzért cserébe. Nem végzett vele. Jó tanulópénz, ezentúl inkább mindent magam csinálok. Viszont kéri, hogy amennyit eddig elvégzett, azt fizessem ki. Ki kéne? Nem így beszéltük meg.
ma 10:49
 1/10 anonim ***** válasza:
72%
A végzett munkától függ. Ha neked így nem ér semmit, akkor ne fizess. Ha pl. építkezésről van szó, akkor mondd meg, hogy fejezze be, és levonsz valamennyit a késedelem miatt. Ha konkrétan többletköltséged lett emiatt, akkor azt az összeget vond le.
ma 10:51
 2/10 A kérdező kommentje:
Papírmunka, ami határidőre kellett nekem is továbbítani volna. Szóval nem ér semmit, mivel már befejezni sem tudom.
ma 11:00
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha neked később már értéktelen/érdektelen a dolog, akkor én egy vasat se fizetnék.
ma 11:02
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
nem kell fizetni
ma 11:10
 5/10 anonim ***** válasza:
74%
Megegyezés kérdése. Ha az az elvégzett munkáért járó fizetségről szólt, és az ettől való eltérés nem lett részletezve, akkor nem jár pénz az el nem végzett dologért. Félmunkának vagy határidőben el nem készült dolognak így nincs értéke, de tanulva a dologból legközelebb motiválni kell a másik felet egy kis kötbérrel. Ha nem teljesít, akkor ő fizet.
ma 11:15
 6/10 A kérdező kommentje:
Értem, legközelebb inkább én sem vállalok el olyat, amivel nem bánok el egyedül. Viszont most én érzek bűntudatot, amiért a másik dolgozott, de nem lett kifizetve.
ma 11:26
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem fizetnék, ugyanis gyakorlatilag nem végezte el a munkáját.

Ez olyan, mintha bekérnének tőlem egy pl néhány oldalas cikkfordítást, aztán közölném a másik féllel határidőkor, hogy ja, a feléig jutottam el, de azért fizess ki.

Igaz, hogy semmit nem tudsz kezdeni a "munkámmal" :D

ma 11:27
 8/10 anonim ***** válasza:
91%
Ő nem érez bűntudatot, hogy miatta kerültél kellemetlen helyzetbe, és megbánásként ezután nem tartja a markát érte? Így is lehet nézni.
ma 11:28
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Hatos, ne legyen bűntudatod egy percig se. A másik max piszmogott vele, de nem dolgozott.

Ha én dolgozok, pláne határidős munkán, akkor határidő előtt már leadom a megbízómnak, nem utolsó utáni percben közlöm hogy ja, bsztam rá.

10/10 anonim ***** válasza:
100%

6-os, ezt neki kellett volna felmérnie: megmondtad mi a munka és mi a határidő. Ha ő ezt nem bírta megcsinálni, akkor ő mérte fel rosszul a képességeit (vagy hogy mennyi időt tud rászánni). Ne legyen lelkiismeretfurdalásod.

Ha meg nem is akarta megcsinálni, akkor meg végképp ne problémázz rajta.

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!