Mi van akkor ha az eladó nem tud visszaadni?
Nincs úgy váltója az eladónak, hogy rendesen visszatudjon adni mondjuk 20e ft-ból. Akkor a vevő okkal akad ki és indokoltan küldi el az eladót, hogy oldja meg és váltassa el?
(Ha valaki látta már kérdésem, nem rögeszmés vagyok csak rossz helyre írtam ki)
Egyik eladó sem köteles temérdek váltót tartani a kasszában, csak mert Karenkénél nincs normális címlet, Karenkének meg semmi joga kiakadni, a másikat elküldeni az anyukájába meg főleg nem.
Ha baja van, vagy nem vásárol az adott boltban, vagy felváltatja a pénzét - bár pl készpénzkivételnél alapnak kellene legyen a vegyes címlet, nem 2 húszezres aztán jól van az úgy :D
Tekintettel arra, hogy az ember nem tudja kiválasztani a felvett pénz címleteit (és az ATM-ek is úgy műkődnek, hogy amig van benne 20-as addig abból ad) nem elvárható, hogy legyen nála "bármilyen" címlet. Elvégre hogy váltsam fel, ha minden eladó elküld anyámba?
Ellenben az üzleteknek van lehetőségük váltópénzt tartaniuk, pénzszállításkor elég csak a 20-asokat elvitetniük, senki nem kényszeríti őket, hogy az ÖSSZES bevételt adják oda, és váltó nélkül maradjanak.
Ez persze nem az eladó hatásköre, de ahol a vezetők ennyire sötétek, oda inkább nem megyek többet vásárolni.
Nem tudod kiválasztani, milyen címletet kapsz, de azt ki tudod választani, hogy nem 50 000 forintot veszel fel, hanem 49 000-t. Én a lakbért fizetem kp-ban, azon kívül nagyon ritkán használok kp-t, de ha mondjuk 170 ezer a vége, akkor 179 ezret veszek ki az automatából, hogy legyen 9000 forintom apróban, ha esetleg távolsági busszal utaznék, vagy pont elromlana a terminál a boltban, ahová csak egy péksütiért és egy vízért ugrottam be.
Nem kereskedelem, hanem gyorsétterem, ahol dolgoztam diákként, de ez pontosan így van, ahogy leírod, csak a húszasokat szállították el, az "aprót" nem, 5000-től lefelé minden maradt. De ezt baszhatod, ha 50 ezerrel nyitottad a kasszát, de az első tíz embernél kiszórtad a váltót, mert a fele 20 ezressel akarja kifizezni a létező legkisebb, 700 forintos menüt, meg a 280 forintos kávét - aztán sír a szája, ha úgy adod vissza az utolsó 2000 forintot, hogy 10 200 forintosban, mert konkrétan nincs már se ezres, se kétezres, nem, hátul sincs. Még úgy is állandó hiány volt a fémpénzekből, hogy úgy éreztem magam, mint a Blahán tengődő honfitársaim, mert mindenkitől az aprót kunyeráltam.
Én ilyenkor fizetek kártyával, vagy ha van kp-m, amit ki akarok szórni, akkor megkérem őket, hogy bontsuk szét, ha pl. 11 250 a végösszeg, akkor adok egy 10-est, és az 1 250-et kifizetem kártyával. Legtöbb helyen van rá lehetőség. Ha meg annyi az egész, hogy 15 forintot nem fog tudni visszaadni, akkor azt elengedem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!