Mi van akkor ha az eladó nem tud visszaadni?
Figyelt kérdés
Nincs úgy váltója az eladónak, hogy rendesen visszatudjon adni mondjuk 20e ft-ból. Akkor a vevő okkal akad ki és indokoltan küldi el az eladót, hogy oldja meg és váltassa el?
(Ha valaki látta már kérdésem, nem rögeszmés vagyok csak rossz helyre írtam ki)
tegnap 21:51
1/8 anonim válasza:
A vevő nem küldhet el senkit sehova. MNB iránymutatás van arról, hogy az eladó nem köteles elfogadni túl nagy címletet vagy indokolatlanul nagy mennyiségű aprót. Bármilyen következmény nélkül megtagadhatják a kiszolgálást, ha egy 1000 forintos vásárlást 5-10 forintosokkal, vagy 20 ezressel akarsz kifizetni. Ugyanígy nem pénzváltó szolgáltatás egy bolti kasszás feladata.
3/8 A kérdező kommentje:
Én az eladó vagyok😊
tegnap 22:09
4/8 anonim válasza:
Oké, így leesett. Az "elküldi az eladót" első olvasásra olyan volt, mintha elküldené (utasítaná), hogy keressen váltópénzt bármi áron. Nem pedig az anyjába.
5/8 A kérdező kommentje:
Jól értetted pedig😂😂😂 elküld, hogy váltsam fel neki, menjek át boltba stb.
tegnap 22:18
6/8 anonim válasza:
Ilyenkor vevőként vagy elmegyek valahová felváltani a nagy címletet, vagy kártyával fizetek. Ha meg nem fontos, hogy mindenképp ott vásároljak, és csak kp-m van, akkor továbbállok egy másik boltba. Az eladót nem küldhetem el sehová. Mégis milyen jogon tenném? Nem a munkaadója vagyok.
7/8 anonim válasza:
Egyik eladó sem köteles temérdek váltót tartani a kasszában, csak mert Karenkénél nincs normális címlet, Karenkének meg semmi joga kiakadni, a másikat elküldeni az anyukájába meg főleg nem.
Ha baja van, vagy nem vásárol az adott boltban, vagy felváltatja a pénzét - bár pl készpénzkivételnél alapnak kellene legyen a vegyes címlet, nem 2 húszezres aztán jól van az úgy :D
8/8 anonim válasza:
De pénzt felváltatni sem küldheti el. Nem is értem, ezt egyesek hogy gondolják :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!