Mekkora kb a fiatalok(20-25 évesek) átlag megtakarítása?
Tételezzük fel, hogy 25 éves vagy. Milyen munkából szereztél te ennyi évesen ennyit? Rezsit, ételt fizeted-e? Saját lakásában élsz, vagy albérletben?
Az ugye meg van, hogy huszonpáréves korig a legtöbb fiatal felsőoktatásban tanul és nem nagyon dolgoznak jelenleg.
Nekem jelenleg kettő millió megtakarításom van (részben örökség, részben ösztöndíj, részben munka által), és ezzel határozottan egy szűkebb csoporthoz tartozok a korosztályomban. Nem igen szoktam erről beszélgetni a barátnőimmel és kollégáimmal, de az átlagot olyan félmillió körülre tenném.
Ahogy már írták, a legtöbben ilyenkor még tanulnak, ha dolgoznak, akkor azt is részmunkaidőben teszik. Ha pedig egyedül élnek, akkor annak a fizetésnek a nagyrésze el is megy erre. Nekem nagy előnyöm, hogy még a szüleim tartanak el, júniusban fogok elköltözni, akkor fog igazából számítani, hogy mennyit sikerült félretennem.
23/N
mert ha nem, akkor mit csinálsz? holnaptól nem eszel?
vagy ha igen, akkor jobban érzed magad, csak azért mert másnak kevesebbje van, neked meg többed?
Nekem (24/L) úgy van 2.2 millió forintom, hogy még a szüleimmel élek, és bár a rezsit nem, az ételt többször fizetem, illetve ruháim, cipőim, kiegészítőim saját pénzből mennek már jó pár éve. Ahogy azok a költéseim is, amiket kollégistaként teszek hétköznaponként.
2 félévnyi fizetett, kötelező gyakorlatom volt (bár egyik alkalommal sem kaptam többet 170 ezernél/hó,), ösztöndíjakat kaptam alapszakon végig, mellette utolsó tanulós évben munkám is volt, bár "csak" heti pár órás. Most mesteren is kapok ösztöndíjat, illetve hasonló munkám van, mint alapszak alatt.
A többiek által említett félmillió szerintem teljesen reális, mint átlag megtakarítás az említett korosztálynál.
28 éves vagyok, albérletet fizetek, most 800 ezer forintom van, de úgy, hogy elég sokat költök. Nyaralások, síelések, kutyám költségei, kaját általában rendelek meg ilyesmi. De az a 800 ezrem is csak azért van, mert mindig tartok sugar daddyt😀Magában a fizetésemből lófszt nem tudnék félretenni, ahhoz nem elég (vagyis tudnék, de ahhoz túl sokmindenről kéne lemondanom és nem azért élek, hogy ne élvezzem az életet, akkor inkább leugranék egy hídról).
Barátnőimet, barátaimat elnézve nagy a szórás amúgy. Aki szülőkkel él és céltudatosan gyűjt ingatlanra, annak nyilván van már egy nagyobb megtakarítása, akik albit fizetnek és átlag fizujuk van, azoknak nulla a megtakarítása.
Nekem semekkora. Utálom is magamat miatta, de folyik a kezemből a lóvé. Elutazom, elvásárolom, elmegy rezsire, kajára. Pedig nem is keresek rosszul.
A párom pont ugyanez. Ő is normálisan keres, de szórja a pénzt. Mondtam már neki, hogy ennek így nem lesz jó vége, de hiába prédikálok, amikor én is ész nélkül költök. Most kellett fogorvosra pénz, bekrepált egy fogam, százezer volt a gyökérkezelése. Hát kölcsön kellett kérnem anyámtól. Szar érzés volt, kereső felnőtt emberként. Ez talán egy kicsit fejbevágott, hogy jó lenne egy kis vésztartalék.
23 éves nő vagyok. (Párom is ennyi)
Szerintem nagyon jónak számít.
Én 23 vagyok, albiban lakom a barátnőmmel vidéken, Pesti fizukból. Mindketten IT-ban dolgozunk, Juniorként, mindketten kb nettó 700-at keresünk + egyéb juttatások bónuszok stb.
Nekem 4 páromnak 3 millió megtakarítása van, de sokat tudunk hozzátenni havonta (albin felül kb annyit költünk, mint kolis korunkban, az életszínvonalat -szép kártya, wellness, telekocsi stb - a munkáltatóink állják.
Szerintem ezzel mi olyan top 5%-ban vagyunk.
Nekünk volt segítségünk egyetem alatt, így mindketten tudtunk szakmai gyakorlatozni, kutatni meg szakkolizni ahelyett, hogy mondjuk mekiztünk volna a megélhetésért.
Elvileg nagyon kevés embernek van megtakarítása, akinek van, annak is kevés (max 3 hónapnyi), szóval a te 3.2 milliód nagyon jónak számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!