A súlyosan autista emberek már értelmi,szellemi fogyatékosnak számítanak?
Figyelt kérdés
nov. 23. 11:03
2/6 anonim válasza:
Társulhat az autizmushoz értelmi fogyatékosság. A statisztikák elég különböző dolgokat mutatnak, azok alapján amiket láttam nagyjából az autisták 25-40%-a értelmi fogyatékos.
3/6 anonim válasza:
Attól függ, milyen súlyosan autista. Az autizmus egy spektrum, skála.. A nagyon súlyos autisták szerintem értelmi fogyatékosok is.
4/6 anonim válasza:
#3 Nem skála, inkább sok egymástól független skála együtt. És nincs olyan hogy súlyos vagy enyhe autizmus, valaki vagy autista vagy nem. Van magasan és alacsonyan funkcionáló autista, vagy támogatási szükséglet szerint is be lehet sorolni az autistákat, de arról hogy ki mennyire autista értelmetlen beszélni.
Itt van (angolul) ez nagyon szépen ábrázolva:
5/6 anonim válasza:
Én középsúlyos autistának tartom magam. És szellemileg elmaradottnak is.
6/6 anonim válasza:
Elêg sokszor párosul szellemi fogyatékossággal.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!