Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Amikor valakit bántanak...

Amikor valakit bántanak valahol, akkor az embereknél miért nincsen önvédelmi reflexek vagy ösztöne, hasonlóan az állatoknál?

Figyelt kérdés
Azt tudom hogy az állatoknál is vannak gyengébb egyedek, amiket könnyen elpusztítanak, kivetnek a társai de náluk ez betegség, előnytelen genetika miatt van. Meg az ősembereknél is inkább azokat az egyéneket üldözték el, akik bomlasztották a közösséget. Meg ott is inkább más csoportokkal volt harc. Lehet hogy ott is kikezdték a gyengébbeket, ezt olvastam, ha hazudnak én is hazudok. Vajon az embereknél miért nincsen ilyen harci ösztön ilyen helyzetekre?

ma 11:46
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
De, van ilyen az embereknél is, csak sokszor más dolgok (pl. társadalmi és nevelési beidegződések) felülírják.
ma 11:53
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
De van, csak már nem nagyon használjuk semmire. Ahogy az előttem lévő is írta ez társadalmi beidegződés. Viszont ha megnéznéd a ma is élő szinte ősembereket akik még törzsekben élnek ott biztos megfigyelhető lenne ez a viselkedés forma.
ma 12:31
 3/3 anonim ***** válasza:
24%

Egyszer láttam folytogatni egy nőt.

Gyorsan hívtam segítseget odamegyünk.

BDSM volt hat azóta én nem hősködök ha semmit se tudok

ma 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!