A családos emberek mindig többes számban beszélnek az életükről?
#11: Hát igen, túl bonyolult lett az összetett mondat. Ahol indoklatlan. Újra, ahol indokolatlan.
Egyszerű példával élve, megy a gügyögés, "oviban voltunk", "bekakiltunk", "borsófőzeléket ettünk".
Gondolom anyuka nem szokott rendszeresen besz/rni szolidalitásból. Tetszik érteni? Ahol indokolatlan.
12, azt írtad, hogy "ennél már csak a mamahormon a rosszabb". Azaz aztokat adolgokat amiket a 12-esben írtál külön vetted - nagyon helyesen. De én nem erre reagáltam, hanem az első mondatodra, ahol azt írod, hogy "Nem, csak az egyszerűbb emberekre jellemző, hogy indokolatlan többesszámot használnak"
Szóval mégegyszer: Ha többen vannak és többen csinálnak egy dolgot, miért indokolatlan a használata?
És ne a mamahormonra hozz újabb példát, mert azt te is különválasztottad és én sem kérdeztem rá.
Én meg pont családos férfiaktól hallom, hogy "vettem egy házat". "Az én lakásom..."
Mintha nem a feleségével közös pénzből, közös hitelre, közösen törlesztve történne mindez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!