Szoktatok ti is gondolkozni azon vajon mi a célja az
életünknek?
Figyelt kérdés
Azon kivül hogy élünk és teszük a minden napi dolgunkat miért születtünk meg én szoktam ezen is gondolkodni. Csak sajnos ezek olyan dolgok amire soha nem fogunk kielégitő választ kapni csak a halál után.
De nem értem, halál után milyen választ kapnánk, ha már halottak leszünk.
nov. 15. 23:15
2/19 anonim válasza:
Nem. Régen talán, de végül megszilárdult bennem az a nézőpont, hogy nincs értelme. Biológia van, ösztönök vannak, szaporodásra vagyonk kitalálva... ennyi. Tehát igazi értelmet mindenkinek magának kel találnai. Ismerd magad, legyen jó az önismereted.
nov. 15. 23:21
3/19 anonim válasza:
Lehet új infó, de nincs kielégítő válasz erre. Halál utáni lét kérdését teológusok és vallásfilozófusok tömege vitatja, bőven van irodalom róla. Bele értve a materialista gondolatmódot amit sokan hisznek, miszerint semmi sincs a világunkon túl. A szomorú igazság, hogy nincs semmi a halál után, ezért nincs fensőbb értelme az életnek. Azon túl amit te beleképzelsz, szaporodni és anyagi javakat élvezni.
nov. 15. 23:40
4/19 anonim válasza:
Azért kepesztünk, hogy aztán mindent elveszítsünk! ;
nov. 16. 00:40
5/19 anonim válasza:
Személy szerint az én álláspontom az, hogy ha valami előre elrendeltetett értelmet keresel az életnek, akkor csak mások szabályai szerint fogsz élni. NINCS értelme az életnek, ami jó dolog, mert így nem kell megfelelni semmilyen vallásnak, vagy istennek, vagy a természetnek, vagy az univerzumnak, vagy a csillagok állásának, hanem te magad adhatsz értelmet a saját létezésednek.
Jobb ha az ilyesmi belülről fakad, és nem külső iránymutatásra vársz.
Azért vagy itt, mert a világegyetem egy része életre kelt, ezzel az élettel pedig azt kezdesz, amit csak jónak látsz.
nov. 16. 01:44
6/19 anonim válasza:
Néha eszembe jut ez a téma, nem úgy gondolkodom, hogy meg akarom fejteni, hanem hogy lehet-e valami az emberi lét mögött, mondjuk szükség van-e a világegyetem létezése érdekében emberekre a Földön. Senki nem fog rájönni,nem várok választ sem magamtól, sem mástól, csak érdekesnek tartom
nov. 16. 06:49
7/19 anonim válasza:
Egyedul az agnosztikus filozofiaban hiszek ami reszben fizikarol is szolhat, eleg erdekes filozofia, de senki nem tud kb errol a "vallas"-rol
nov. 16. 08:15
8/19 anonim válasza:
Egy pelda charles darwin is agnosztikus volt
nov. 16. 08:16
9/19 anonim válasza:
6-os válaszoló: Szerintem ezt tudjuk, hogy a válasz nem, hiszen az ember előtt már évmilliárdokkal létezett a Föld és több tíz milliárd éve a világegyetem. Vagy ezt fel tudnád oldani valamivel?
nov. 16. 09:10
10/19 anonim válasza:
9-es!
Ezt igen. Igaz, hogy a Föld, és az emberek előtt is létezett a világegyetem, de lehet, hogy a mi Földünk előtt léteztek másik "Földek", illetve emberek, mert ez valamiért szükséges az egész rendszer létezéséhez.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!