A legtöbb ember miért hiszi azt, hogy ez a helyes életút?
Nincs olyan, hogy helyes út.
Ez szimplán az út, amire a többség ösztönszerüen vágyik, emberi mivoltjából fakadóan. Biztonságra, utódokra, ilyesmire
Mert sok a birka, aki csak a tömeg után megy. Régen és most is, de az nem jelenti azt, hogy boldogok is. Én rengeteg boldogtalan családot láttam már nagy házakban, 2-3 gyerekkel is.
Persze kifelé mutatták, hogy boldogság van és minden jó úgy, aztán volt, hogy alkoholista lett az apuka, vagy öngyilkos stb.
Mindenkinek a saját útját kéne járni, de sajnos sokan csak a tömeg után mennek. Aki mer a saját útján járni, azt meg kibeszélik, persze titkon irigykednek is rá.
Én sem a szokványos utat járom, nem is leszek soha olyan és nem ezt nem bánom.
Mert a társadalom és a média ezt ülteti beléjük.
Igazából mire felébrednek már késő.
Megbetegednek a családi életbe, pénzhajszolásba, hatalmas igényekbe.
Én is úgy vagyok vele, hogy már 10 évesen sem értettem mire jó a párkapcsolat, vagy miért akar valaki nagy családi házat, mikor az rengetegbe kerül, fenntartani. Ennek az árából 2 panel is kijön, amiből az egyiket befektetheted, és nem viszi a pénzt, hanem hozza.
Sokaknak az a baja a panellel, hogy hangosak a szomszédok.
Hát persze, mert családdal élni nem hangos 2-3 visító kölök.
Akinek van esze, az nem így él.
Pl papnak is régen azok mentek, akik korán rájöttek, hogy a családi élet rabszolgaság.
Így ők kényelmesen élnek, még más hajszolja a társadalmi srátuszokat.
Szerintem az a tökéletes élet, ha egyedül élek, home officeban dolgozok és akkor és annyi emberrel érintkezek, amennyivel akarok:)
Persze idővel ők is rájönnek, hogy a propaganda behúzta őket a csőbe, és a mátrixban élnek, de már nincs visszaút, így fröcsögnek mindenkire, aki szingli vagy nem törtető típust azt meg megpróbálják megalázni, azzal, hogy mutogatják milyen autójuk, ruhájuk, stb van.
De a valódi gazdagságról, amit szabadságnak hívnak, fogalmuk sincs.
Az önző egoisták, akik csak magukra gondolnak, pont így gondolkodnak, ahogy te.
Hogy "csak én, csak én", mert az az legfontosabb, más se.
Az a baj, hogy te azt hiszed, hogy a párkapcsolat egy rabszolgaság. Gondolom otthon ezt tapasztaltad meg, mert te is rossz családi mintát hozol magaddal, akárcsak a kérdező, plusz esetleg neked is volt egy-két rossz tapasztalatod.
Ez olyan, kérdező, mint amikor valaki arról győzköd másokat, hogy jobb a panel, mert ott nem kell a kerttel dolgozni, és nem erti meg, hogy van, aki szeret a kertben dolgozni.
Más meg tök jól elvan a bicikkizéssel, szereti, nem igényli az autós komfortérzetet.
Hogy ki az önző, arról vitatkozhatnánk.
Majd ha CSOK, adókedvezmény meg minden nélkül megy a családosdi, akkor visszatérhetünk erre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!