A legtöbb ember miért hiszi azt, hogy ez a helyes életút?
Számomra az albérlet kidobott pénz az ablakon, akárcsak a cigi. Egyiknek sincs túl sok értelme.
Ha azt nézzük, az albérlet is egy hitel. 😉
"A legtöbb ember miért hiszi azt, hogy ez a helyes életút?"
Mert ez a normális. Érettségi, továbbtanulás, hogy több pénzért dolgozzon az ember, közben buli, akit ez érdekel, utána munkába elhelyezkedni, végül pedig jön a családalapítás. Kérdező, ez az élet rendje.
Az, hogy neked elég a lépcsőnek csak az alsó foka, az csak te vagy. Más ettől igényesebb és többre vágyik, amiért tesz is.
Hogyhogy minek?
Van férjem és két gyerekem, de ettől még költök magamra is. De bár sok mindent megéltem már életemben, nincs ahhoz fogható, hogy gyerekeim vannak. Az mindent megér. A legjobb.
Nem cserélném el más életútra.
Mert a család és a feltétel nélküli szeretet az élet értelme.
A történelemben mindig is így volt, mert így vagyunk ''bekötve''.
Oké, akkor ezek szerint te rossz családból jöttél, ha megkérdezed, hogy család minek.
"Azért dolgozni, hogy nekik megadj mindent, magadra még semmit ne költs?!"
Nem tudom, hogy ezt milyen logika alapján hoztad össze, de ha te így gondolod, oké, de ez csak a te agyszüleményed.
Nem hiszik, hanem egyszerűen ez a TÖBB helyes életút közül az egyik jó irány.
Nem az egyetem a lényeg hanem az, hogy megfelelő tudást szerezz az életben. Neked ez szemmel láthatóan nem sikerült.
Nem a bulizás a lényeg hanem, hogy minden korszaknak megvan a maga lefolyása. Bulizni, szórakozni alapvetően addig fogsz tudni amíg nem a munka, család tölti ki az idődet.
Nem kell 25-30 évesen családot alapítani, de nyilván egy adott kor felett biológiailag és fizikailag ki fogsz futni az időből. Ez egyszerű tény.
A pénzt sem kötelező hajszolni, egyéni döntés kérdése, hogy beéred-e azzal amit kapsz, vagy szeretnél többet keresni. Hozzátenném a FEJLŐDÉS nem azonos a pénz hajszolással. Hiszen komplexebb a tudásod, magasabb a pozíciód de fizikailag nem fogsz többet dolgozni mint az aki sokkal alacsonyabb pozícióban van.
"nincs legalább hitelem"
Ez tipikusan a buta emberek kijelentése, hiszen önmagában a hitel nem az ördöggel való cimborálást jelenti. A hitel döntés kérdése a feltételek alapján. Értelmes ember képes eldönteni, hosszú távon mi lesz számára a jó befektetés, buta ember meg nem is kerül döntés helyzetbe.
Ha neked így jó, akkor legyél boldog, csak ne várd el, hogy mások ehhez tapsoljanak.
Én örülök a páromnak, örülök a relatív magas keresetemnek, hogy megmarad havi 2-300 ezrem akkor is, ha nem spórolok, örülök a saját lakásnak és annak, hogy nem másoknak vagyok kiszolgáltatva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!