Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek egy férfinak...

Szerintetek egy férfinak mennyi fizetése, egzisztenciája kell legyen, ha családot akár alapítani?

Figyelt kérdés
Ma már legtöbben két keresős családmodellben élnek, a nők is dolgoznak, de azért még mindig ki nem mondott elvárás, hogy a férfi keressen jól és tartsa el a családját, amíg a gyerekek kicsik legalábbis. Persze vannak egyedülálló anyák is, akik megoldják, de az nem az ideális életforma szerintem. Mi az a szint, amire bátran lehet? Főleg olyanok véleménye érdekelne, akik maguk is családosok, nem kívülről nézik a kérdést.

tegnapelőtt 13:00
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
Elolvastam az összes hozzászólást, ez a kérdés már nem először merül fel és örülök, hogy itt végre (főleg az elején) sok a normális hozzászólás, mert igenis sok pénz kell, már ha csak egy gyerek is van és sokan ne hiszik el, hogy sok pénzből miért nem lehet kijönni, amikor ő fele annyiból meg tudja tenni. Én keresek 1.2 milliót, a feleségem 600-at, ebből most ő kapja GYEDnek a 280-at, ami igenis nagy érvágás. Ez 4 hónapja van, azóta egy forintot se tudtunk félrerakni. Most jönnek majd a kérdések, vajon mire költesz el ennyi pénzt... Van lakáshitelünk (már gyerek előtt volt), van autóhitelünk. Minden hónapban voltak nagyobb kiadásaink, sorolhatnám... most kellett lakásbiztosítást fizetni, aztán az autó kötelező, casco, szervizek, parkolás, pályamatrica. Bérelünk tárolót, mert a lakásunkhoz kicsi, hogy a gyerek temérdek cucca is elférjen. A gyerek havonta nettó 100ezer, most volt oltáson, 30ezer, már kétszer volt beteg, nem járok sűrűn gyógyszertárba, de 1-2 gyógyszer simán egy tizes. Babakocsi, etetőszék... most kell lassan új gyerekülés. Persze lehet ezeket használtan venni, de ha egy gyerekülés 150ezer forint kerettel, akkor nem lesz 10ezer forint használtan se... Kérdezhetitek, ha ezt tudtuk, spóroltunk e előtte, mert jó a fizunk. Igen, spóroltunk, csak egy része kellett a lakáshoz önerőnek, mert az albi egyre drágább lett, másik meg a kocsiba, mert előtte egy öreg autónk volt, ami 20 évesen már kéthavonta esett szét és a hajam téptem, hogy 100-200ezer megy el havonta, bontés, szerelés, alkatrészekre... na nem sorolom, de aki akarja megérti..
tegnap 12:58
 42/48 anonim ***** válasza:
48%
Azért havi másfél millából nem tudni félretenni, az is tehetség....
tegnap 13:03
 43/48 anonim ***** válasza:

42

Mindenki más színvonalon él gondolom.

tegnap 13:26
 44/48 anonim ***** válasza:
#42: Amig nem volt gyerek, kb 500-at tudtam félretenni, mióta van, az ő költségei miatt, plusz a feleségem kb 300-al kevesebbet keres, már nem megy. Amúgy most végignéztem a havi költéseket, még csak 13-a van és mire ment el. Lakástörlesztő 200, lakásbiztositás éves 40, kocsitörlesztő 70, kocsitankolás 28, rezsi 40 (nem az összes), gyereknek oltás 35, gyógyszerek 20, etetőszék (amit kaptunk iszonyat le volt harcolva) 40, két utazóbőrönd 50 (mind a kettő volt vagy 20 éves és a kerekük meg a húzó is eltört) , nyugdijpénztár 10, minden hónapban van valami, most pl házassági évfordulónk, a pár szál rózsa volt egy 10-es meg elmegyünk étterembe ami lesz egy 20-as (mielőtt valaki luxusnak mondja, a gyerek születése óta nem voltunk sehol, max egy gombóc fagyira) a kaját még nem számoltam, meg a ruhákat, bevásárlást, ami nagyon el tudja vinni a pénzt, de ez eddig 560... gyereküléseket nézegetünk, mert kinővi az első méretet, lesz egy 100-as... ha annyira érdekel, még megnézhetem, mi van a havi listára felirva amit vennünk muszály.
tegnap 14:26
 45/48 anonim ***** válasza:

Najó, de ezek többsége alkalmi költés.

Illetve hát... ja, életszínvonal. A mi 50 m2-es panelünkre a lakásbiztosítás évente 4ezer. A tiétek 40. Nyilván a lakásotok sem egy egyszerű 9. kerületi panel.

És nekünk is lesz lakáshitel, kb 206ezer havonta. Ami 40 millió hitelt jelent. Mi ezt egy 100 milliós építkezésre vesszük fel, egy modern, 150 m2 alapterületű házra.

Szóval van elképzelésem milyen életszínvonalon vagytok. És no offense, nem ellenetek mondom, de itt összességében nem a gyerek a drága.

Illetve hát a felsorolásodban azért benne van, hogy a költéseid alapvetően alkalmi költések. A kaja okés, az rendszeres, de sem a babakocsi, sem a biztosítás, sem a babaülés nem jön elő igazából éveken belül egyszer sem újra.

Nomeg.... hónap közepe van és 560ezret elköltöttél. Igen. De a havi bevételeteknek ez csak az egyharmada. Ha elköltesz még 200at kajára (amiből mi amúgy egy hónapra megvagyunk), 100at babaülésre, 20at vacsorára, meg még 180at bármire... akkor még mindig van félmillió profitotok.

Persze, el lehet verni, nem azt mondom. Pénzügyi tanácsadók szoktak olyan sztorikkal jönni, hogy vannak akik akármennyit megkereshetnek, egyszerűen nem tudnak félretenni havi 30ezer forintot sem. A pénz ilyen, kitölti a rendelkezésre álló teret.

De most konkrétan olyanra panaszkodsz, amit mások feleennyiből meg tudnak oldani. Igen, életszínvonal, igen. De nem a gyerek, hanem az életszínvonal. Kár a gyerekre fogni.

(Btw az oltást és a gyógyszereket lehet EPvel fizetni, szóval az nem feltétlen érinti a havi költségvetést, hisz az állam által visszatérített ingyenpénz fedezi, a bankszámládon lévő pénzt nem érinti)

tegnap 15:02
 46/48 anonim ***** válasza:
Szerintem aki nyomorog, az sosem fogja megérteni a polgári életszínvonalat.
tegnap 15:30
 47/48 anonim ***** válasza:
4ezer a lakásbiztositás... ti hol éltek ? Mi Újpesten egy 30 m2-es téglagarzonra fizetünk évi 35-öt.
ma 09:45
 48/48 anonim ***** válasza:

47, József Attila lakótelep, IX. kerület.

A társasházak esetén előnyös helyzetben vna a lakó, ugyanis csak ingóságbiztosítást kell kötnie. Beázás meg mindenféle szerkezeti kárra alapból biztosítva vannak a lakások a társasház által.

Igaz, ezt amúgy sokan nem tudják, így sokan megkötik a biztosítást mindenféle szerkezeti kárra is, aztán fizetnek azért, amiért a közös költségen keresztül már fizettek egyszer.

ma 10:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!