Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek egy férfinak...

Szerintetek egy férfinak mennyi fizetése, egzisztenciája kell legyen, ha családot akár alapítani?

Figyelt kérdés
Ma már legtöbben két keresős családmodellben élnek, a nők is dolgoznak, de azért még mindig ki nem mondott elvárás, hogy a férfi keressen jól és tartsa el a családját, amíg a gyerekek kicsik legalábbis. Persze vannak egyedülálló anyák is, akik megoldják, de az nem az ideális életforma szerintem. Mi az a szint, amire bátran lehet? Főleg olyanok véleménye érdekelne, akik maguk is családosok, nem kívülről nézik a kérdést.

tegnapelőtt 13:00
1 2 3 4 5
 1/46 anonim ***** válasza:
73%

Sok mindentől függ. Van-e saját tulajdonú, tehermentes lakás? A kiszemelt asszonykának milyen igényei volnának? Aztán csak igényei volnának, vagy van egy elfogadhatóan fizető, bejelentett állása is, ami után megfelelő ellátást fog kapni, ha otthon van a gyerekkel?

Általánosságban: 5-600 nettó egy két keresős családban, ahol az anyuka kap legalább 200-at.

tegnapelőtt 13:07
 2/46 anonim ***** válasza:
100%

Így igaz, amit az egyes is ír.

Azonban fontos meg sok körülmény. Például hogy ki milyen háttérből jön. Mert nem mindegy ez huszoneves fiatal pár, ahol például egyiknek sincs szülői segítség és keveset is keresnek (ezek voltunk mi a férjemmel 25 évvel ezelőtt!) vagy például már harmincasok, van saját lakás legalább egyiknek... Stb.

tegnapelőtt 13:11
 3/46 anonim ***** válasza:
58%

Nem vagyok házas és nincs családom. Tehermentes autóm lakásom és nyaralóm van, 5 kiló körül keresek. Be mernék vállalni egy gyereket, vagy gyerekes anyukát ennyiből kényelmesen el lehet lenni.

Ha ezek közül nem lenne tehermentes valamelyik akkor azt mondanám hogy nettó 7-8 a reális + ami jár a gyerek után.

F33

tegnapelőtt 13:24
 4/46 anonim ***** válasza:
21%
Sajat lakas, netan auto es havi minimum netto masfel millio forint az elfogadhato alaphangon. Diplomaval. ;-)
tegnapelőtt 13:52
 5/46 A kérdező kommentje:

Huhh, hát akkor kihalna a társadalmunk szerintem. :)

tegnapelőtt 13:55
 6/46 anonim ***** válasza:
48%
A jelenlegi párom olyan, akivel el tudom képzelni. Van cége, lakása, autója, sok megtakarítása. Én is jól keresek, de tudjuk nagyon jól, hogy a gyed maximális összege kb. nettó 270 ezer forint és én nem fogok a másfél év gyed ideje alatt azon idegeskedni, hogy vajon kihúzzuk-e hónap végéig, mert ez a pénz manapság édeskevés. Úgyhogy le lehet pontozni, de én csak gazdag pasinak vagyok hajlandó szülni. Ha az nem lenne, akkor gyereket se vállalnék.
tegnapelőtt 13:58
 7/46 anonim ***** válasza:
0%
5, Kerdezo. Sajnos. Pedig ez a nyugati szint, ahova Magyarorszag igyekszik. ;-)
tegnapelőtt 13:58
 8/46 A kérdező kommentje:

Nyugaton sincs mindenkinek saját lakása.

tegnapelőtt 14:06
 9/46 anonim ***** válasza:

Így hogy én 600 ezret, a párom pedig 800-at keres, bele mernék vágni a gyerekvállalásba. Legalábbis ami az anyagiakat illeti.

Úgy számolgattuk, hogy 1,4 millióból kijönnénk. 400 elmegy a lakáshitel törlesztőjére, egy jelentősebb összeget pedig félre tudunk tenni.

Ezek a mi igényeink és lehetőségeink. Aki például nem igényli, hogy havi 150-200 ezret lekössön / félre tegyen vis maior esetekre, a gyerek későbbi támogatására vagy csak simán egy szép nyaralásra, annak 150-200-zal kevesebbre van szüksége.

Akinek van tehermentes lakása, annak felszabadul a 400 ezer forint törlesztő. És így tovább.

Szóval ez egy nagyon összetett kérdés, amire nincs egy helyes válasz, de még intervallumokban is nehéz gondolkodni.

Egy tehermentes lakással és a félretevés igénye nélkül akár 800 ezerből is kényelmesen megélhet egy család.

tegnapelőtt 14:09
 10/46 anonim ***** válasza:
37%

8, Kerdezo. Csak nem veled beszelgettem errol az elobb a FB-on? ;-)

Nyugaton az emberek tobbsegenek VAN sajat lakasa, haza, nemelyiknek tobb is, mit aztan vagy ok maguk, vagy ugynoksegeket megbizva adnak ki berbe azoknak, akik studentek, onerore gyujtenek, vendegmunkasok, messze laknak az otthonuktol es nem akarnak ott venni valamit, ahol dolgoznak rovidebb ideig, esetleg nehany evet vannak csak az orszagban, mint kutatok, vagy annyira csorok, hogy csak rentelni tudnak. ;-)

tegnapelőtt 14:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!