Az emberek nagy része miért nem tudja helyesen használni az "egyelőre" és az "egyenlőre" szavakat?
Figyelt kérdés
Nagyon sokszor láttam már, hogy az egyelőre helyett egyenlőrét írnak, még azok is, akik elvileg értelmes, intelligens emberek. Falnak megyek az ilyenektől például: "egyenlőre nincs baj", "egyenlőre még nem értünk oda" stb.nov. 11. 07:14
21/26 anonim válasza:
19: Örülök neki, hogy megemlítetted, hogy te sem tudsz helyesen írni! Tényleg így van.
22/26 anonim válasza:
21, 22 felsorolnátok a kérdező hibáit? Én elég jó vagyok helyesírásból, de úgy tűnik, elsiklottam felettük. 🙃
23/26 anonim válasza:
Vagy az, hogy egyáltalán érdekelje őket, hogy helyesen írnak e.
írna-e
A legtöbb embert nem érdekli sajnos. Na aztán én se vagyok tökéletes, nem tudok helyesen írni, de igyekszem, érdekel, hogy hogyan írok.
Na, aztán
Ez az egyelőre-egyenlőre dolog még nem is olyan nagy hiba, csak nekem szúrja mindig a szemem :D
Ez csak az utolsó hozzászólás. Kb. annyi, mintha valaki véletlenül egyenlőrét ír, amikor egyelőrét akart volna.
24/26 A kérdező kommentje:
#24 :DD
nov. 11. 15:18
25/26 anonim válasza:
"Valójaban mindenki úgy mondja szoban, hogy egyeNlőre, és valószínűleg ez is volt a szó eredeti alakja"
Egy + elore szoosszetetelbol szarmazik. Nincs koze az egyenlohoz.
40F truecel
26/26 anonim válasza:
És az igekötőket miért nem tudják helyesen használni? Azt még rosszabb olvasni, mint egy egyenlőrét vagy egy ly-nal írt muszájt. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!