Az emberek nagy része miért nem tudja helyesen használni az "egyelőre" és az "egyenlőre" szavakat?
Én is nemrég tanultam meg. Általános és középiskolás koromban sem kellett magyar órán az egyelőre szót leírnom. De ha a magyar tanárom mondta, akkor "eggyenlőre" kiejtéssel használta. Így hallomás útján is nehéz megtanulni, hogy hogyan kellene helyesen írni. Mikor először láttam leírva furcsa volt, úgy kerestem rá, hogy nem-e elírás.
Hozzá tenném, hogy én se vagyok nyelvtan zseni, de igyekszem tanulni. Mellesleg mivel mondtam, hogy én nem találkoztam vele, ezért az a 60 ember se aki osztálytársam volt. De felsőbb és alsóbb évfolyamosok se hiszem, hogy tanulták, ha ugyan az a 2 tanár tamította őket.
Remélem így kicsit közelebb kerültél a megértéshez.
Általános iskolában volt feladva, ki kellett tölteni egy olvasó naplót. Azt kitöltöttük, de könyvet nem olvastunk.
Középiskolában elolvastam volna, csak nem szólt a tanár, hogy van kötelező. Kapott mindenki egyest, mert nem tudtuk a tartalmat és meg is volt oldva. Nagyon jófej tanáraink voltak. Házifeladatot is képzeletben adta fel. Ha utolsóként is mentem ki a teremből és egy árva nyikkot nem szólt, akkor is következő órán követelte a házit amit feladott. Így sok kötelező olvasmánnyal sem találkoztam. Mostanában viszont ha időm engedi szívesen olvasok. Középiskolában is olvastam volna, ha tudom, hogy kell valamit. Igyekeztem tanulni, hiszen egyéb dolgom sem volt, ráadásul kolis voltam, napi 4 óra szilenciummal. Ha nem volt se házi, se beadandó, se dolgozatra nem kellett készülni, akkor is csendben, nem telefont nyomkodva ott kellett végig lenni. Akkor már inkább elfoglalta valamivel magát az ember, hogy ne unatkozzon.
#3 sajnos van ennél nagyobb problémám is, de most éppen ez foglalkoztatott :D
#4 köszönöm a válaszod, igen, közelebb kerültem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!