Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan lehetne sportosnak és...

Hogyan lehetne sportosnak és egészségesnek maradni amikor?

Figyelt kérdés

Amikor télen az ember bekuckózik a lakásba, hideg van, nem lehet sportolni, könnyebben eszik.

Utána húsvét, nyilván nagy kajálások.

Nyár lángos és sültkolbász szezon, meleg van, strand, ez nem a sport évszak.

Aztán ősszel iskolakezdés gyerekeknek, szülők már fáradtak, kb a kaja az egyetlen pozitívum ilyenkor. Aztán mikulás majd karácsony.

Én is pocakos vagyok, de több haveromnál jobb a helyzet. Én 173/92, ők mind 100 kg felettiek, szóval..

Ráadásul ki a fene bírna zöldségeket enni, mint egy nyúl?

nov. 10. 16:33
1 2
 11/13 hollófernyiges ***** válasza:
Ne siránkozzál és halj meg 45 évesen, mint egy igazi férfi.
nov. 11. 13:36
 12/13 anonim ***** válasza:

Én itt a fantázia hiányát látom, szóval leírom, hogy én hogy próbálkozom. A nyár számomra a sport évszaka. Végig túráztam, meg úsztam. Aztán hazajöttem hallgatni a lakótárak nyavalygását, hogy jajj úristen meleg van mindmeghalunk. Kinn az erdőben 36 fokban a szúnyogok voltak a legnagyobb problémám, sokkal kellemesebb volt ott a hőség, mint a négy fal között.

Ősszel kell elkezdeni azokat a kinti kardiósportokat, amik nyáron tényleg nem esnek jól, pl. futás, biciklizés (vagy focizás, ha szeretitek), mert akkor fokozatosan szokik hozzá az immunrendszered a hideghez, és nem fogsz ágynak esni, ha egy picit megizzadsz miközben futsz a busz után decemberben. Szóval _lehet_ sportolni, csak kicsit kellemetlen, meg több réteg ruhával, esetleg meleg itallal kell készülni, meg nem tudom, én úgy láttam, hogy nyitva vannak az edzőtermek ilyenkor is, és mintha lennének benn emberek, meg az uszoda is viszonylag zsúfolt szokott lenni, nekünk elfelejtettek szólni, hogy ilyenkor nem lehet sportolni.

Húsvétot negyven nap böjt előzi meg. Én nem vagyok vallásos, de úgy gondolom, okkal van ott egy böjti időszak, én akkor tartom már évek óta az alkoholmentes időszakot az évben. A húsról nem lenne értelme lemondani, mert nem kihívás, évek óta vegetáriánus vagyok, a nyulas hülyeséggel faterom szokta szívni a vérem, közben meg ha átjön, olyanokat főzök neki, hogy kitunkolja a tányért és még haza is visz belőle. Ugyanis meg lehet a zöldségeket főzni, nem (csak) salátán, zelleren meg nyers répán élünk. Előbb csináltam currys vajbabot, reszeltem répát is a szószba a kötelező hagyma-fokhagyma-paradicsom-paprika mellé, meg került bele gyömbér és főzőtejszín, plusz még pároltam fagyasztott ázsiai stílusú fagyasztott zöldségkeveréket, mert csak egy pici rizs volt már itthon, és láttam, hogy annyival nem fogok jól lakni. Egy nagy tányérral ettem, 470 kalória volt az egész, és ebben benne van a rizs, a tejszín, és a főzéshez használt étolaj is bele van számolva (csak azért írom le, hogy igen is van cheat code, lehet hatalmasakat és finomakat halózni, csak olyan összetevőkkel kell főzni, amik nem túl kalóriadúsak. Ha annyira szereted tömni a beled, mint én, akkor volume eatingre keress rá). Nem azt akarom mondani, hogy hagyd el a húst, mert ha szereted akkor nyilván ne, sőt, sokkal könnyebb szerinten kiegyensúlyozottan enni akkor, ha nem zárod ki a húst, csak a többség úgy csinálja, hogy valami hús+rizs+savanyúság, krumpli+hús+savanyúság, tészta+hús+szósz - én is így csináltam, mikor még ettem húst. Rohadt unalmasakat ettem, mindig az volt, hogy van A Hús, az étkezés sztárja, amellé valami, amivel jól is lakok, meg valami, amitől jobban csúszik. Közben meg ugyanennyi idő alatt nagyon finom tésztasalátákat, rakott dolgokat, egytálételeket, leveseket, főzelékeket, ragukat lehet csinálni, amiket tényleg élvezet megenni.

Ami még eszembe jutott, hogy én úgy látom, szürke hétköznapokon érdemes következetesnek lenni, és az egyszeri alkalmakkor meg mehet az ereszd el a hajam. Azt értem ezalatt, hogy ha kimennél tekerni egyet - vagy akár csak sétálni egy kicsit -, de aztán hazaérsz, és úgy vagy vele, hogy áhh, most hideg van, szar nap volt, mégse, akkor menj ki. Jobban fogod érezni magad, és mi az alternatíva, leülni a gép vagy a tv elé, és mechanikusan a szádba tömni 300g sós mogyorót? Meg nem azt mondom, hogy mikor a strandon vagy, akkor ne egyél lángost és ne igyál mellé sört, mert de, finom, és egészségedre, és érezd jól magad. De hányszor voltál strandon a nyáron, és hány olyan napod volt mellette, mikor nem voltál a strandon, hanem munkában voltál, meg otthon, és simán belefért volna egy kisebb edzés, vagy hogy főzz valami finomat ÉS egészségeset magatoknak, vagy hogy elmenj akár csak sétálni, és nem tetted? Nálam legalább is itt billent át a kapcsoló a fejemben, mikor rájöttem, hogy az "áhh, ma nem", az úgy 365 napból 330. És nem azzal a maradék 35 nappal van a baj, mikor egy baráttal sétálgatva a városban megesszük a kürtőskalácsot, vagy mikor a kolléga búcsúbuliján betütükézek aztán hajnal háromkor kikérem a második adag sült krumplit a Blaha mekiben és másnap szobanövény üzemmódban vánszorgok a szobám, a budi meg a hűtő szentháromságában, hanem azzal a 330-al, mikor csinálhattam volna jobban, főzhettem volna valami rendes kaját, meg elmehettem volna csak egy picit mozogni, de nem tettem.

nov. 11. 17:27
 13/13 anonim ***** válasza:

Nem kell kifogásokat keresni. Miért is kell többet "zabálni" karácsonykor vagy húsvétkor? Ugyanúgy reggeli-ebéd-vacsora. Sőt, mi még kevesebbet is eszünk, mert egész napos punnyadás után nem is kívánsz annyit enni mint meló közben.

Nyáron se muszály minden nap lángost meg sült kolbászt enni. A nyári melegben én pl. nem is kívánom a sok nehéz kaját. Az ünnepeknek meg a nyaralásnak nem a korlátlan kajálásról kell szólnia...

Arra meg, hogy mennyi cukrot teszel a kávéba vagy mennyi Snickerst tolsz be egy nap bármikor oda tudsz figyelni.

Én elhagytam minden cukros üdítőt és láss csodát tudom tartani a súlyomat. Akár nyáron, akár télen.

Igazából akarni kell.

nov. 11. 22:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!