Hogyan lehetne sportosnak és egészségesnek maradni amikor?
Amikor télen az ember bekuckózik a lakásba, hideg van, nem lehet sportolni, könnyebben eszik.
Utána húsvét, nyilván nagy kajálások.
Nyár lángos és sültkolbász szezon, meleg van, strand, ez nem a sport évszak.
Aztán ősszel iskolakezdés gyerekeknek, szülők már fáradtak, kb a kaja az egyetlen pozitívum ilyenkor. Aztán mikulás majd karácsony.
Én is pocakos vagyok, de több haveromnál jobb a helyzet. Én 173/92, ők mind 100 kg felettiek, szóval..
Ráadásul ki a fene bírna zöldségeket enni, mint egy nyúl?
Nekem a zöldségek a kedvenc kajám, szóval nem tudok kapcsolódni a problémához. A legsokoldalúbb kaják, le merem fogadni, hogy az emberek többsége csak divatból utálja a zöldségeket, mert húst zabálni sokkal menőbb szerintük.
Az edzőteremben amúgy nincs hideg. :) Ünnepekkor sem szoktam zabálni, annyit eszem, amennyi jól esik, nem annyit, hogy megmozdulni ne bírjak, illetve attól nem hízok meg, hogy kapok ajándékba egy rúd bejglit és azt megeszem 2-3 nap alatt. Nyáron meg pláne nem kívánom a 30 fokban a zsíros kolbászt és társait, persze 1-1 lángost megeszek, de nem az a napi menü.
Akinek a kaja az egyetlen pozitívum, az gondolkodjon el az életén, súlyos esetben menjen pszichológushoz. Az evészavar nem csak azt jelenti, amikor anorexiás valaki, a túlzabálás is evészavar.
"Amikor télen az ember bekuckózik a lakásba, hideg van, nem lehet sportolni"
Már hogyne lehetne?!?!? CSAK akarni kell, minden idöjárásban lehet sportolni, még a szabadban is. De otthon vagy teremben mindenképpen.
"húsvét, nyilván nagy kajálások"
Húsvétkor sem kell agyonzabálni magad, némi önfegyelem böven elég.
"Nyár lángos és sültkolbász szezon, meleg van, strand, ez nem a sport évszak."
Nyár sem csak zabálásról szól, sportolni meg ilyenkor is lehet.
"Ráadásul ki a fene bírna zöldségeket enni, mint egy nyúl?"
A nyúlon kívül rengeteg élölény eszik zöldségeket, SÖT az ember MINDENEVÖ, amibe a zöldségek is beletartoznak.
A kérdésedböl egyértelmü, hogy a fö dolog számodra a zabálás, lehetöleg minél több olyasmit ami tele van kalóriával, önfegyelmed nulla, minden lehetöséget megkeresel, amivel el lehet a sportot kerülni, az életmódod a lehetö legegészségtelenebb, és utána csodálkozol, hogy olyan vagy, mint egy zsírdisznó!
Kifogásokat gyártani, megmagyarázni, hogy te semmiröl nem tehetsz, könnyü, csak akkor ne csodálkozz, ha nem vagy képes emberi módon élni és normálisan kinézni.
Nem csak kültéri sportok vannak. Innentől kezdve mindegyik időjárásos kifogásod elvesztette az értelmét.
Iskolakezdésnek nem tudom mi köze van ehhez. Akkor van a legtöbb edzés gyerekeknek is, több ideje van a szülőknek.
Télen tudsz otthon, a szobában edzeni vagy el tudsz menni edzőterembe, ahol fűtenek. A húsvét 2 nap, emiatt ne essen már ki az egész tavasz. Nyáron valóban meleg van, de reggel, este kint is lehet mozogni, amúgy meg bent légkondicionált helyiségben is tudsz edzeni. Az őszi iskolakezdés téged amúgy érint? Még ha van is gyereked, akkor sem lehet 3 hónapet erre fogni.
Amúgy én se vagyok túl sportos, nem igazán találtam még olyan mozgásformát, amit élvezek is, de így is vékony vagyok, mert azért valamit időszakosan szoktam edzeni (még ha nem is sokat), sétálok és ami a legfontosabb, odafigyelek az étkezésre. Nem számolgatok, nem vonok meg magamtól semmit, csak mértéket tartok. Ünnepekkor sem kell hasfájásig zabálni, de amúgy nem azon a náhány napon múlik, hanem az átlag hétköznapokon.
Én a szobámban edzek.
Pár eszközöm van csak.
De hasprést, felülést, guggolást, kitörést, lábemelést, felvőtámaszt eszközök nélkül is tudsz csinálni.
1) A teremben mindig ugyanolyan hőmérséklet van.
2) Nem kell zabálni soha, húsvétkor sem.
Ilyen egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!