Szakmai idegen nyelv tantárgy egyetemen mennyire nehéz egy kezdőnek?
Figyelt kérdés
Az angolt én úgy kb. alapszinten tudom, és fogalmam sincs mi lehet ez a tantárgy gyógypedagógián.nov. 9. 12:10
1/8 anonim válasza:
Egyeteme, szakja válogatja. Viszont egy biztos alap (szókincs és nyelvtan terén) minimum kell hozzá, mert az órákon nem lesz (annyi) idő, hogy ilyenekkel foglalkozzatok.
Egyik barátnőmnek van szaknyelvi órája, bár mérnökin, és azt mondta, ott már az első órán beszéltették őket angolul, és sok fordítást kapnak/csinálnak, amiken keresztül látják, hallják a szakkifejezéseket.
2/8 anonim válasza:
A szakmai nyelv anyanyelven sem könnyű, de félni azért nem kell tőle, menni fog.
3/8 A kérdező kommentje:
Még úgy is, hogy ilyen alapfokon tudom az angolt? Még a gimiben is teljesen más nyelvet tanultam, csak általánosban tanultam angolt.
nov. 9. 14:12
4/8 anonim válasza:
Hát így nem lesz könnyű, az biztos. Már most aktuális? Nem tudnál esetleg magánórákat venni?
5/8 A kérdező kommentje:
Még nem aktuális, mert nem adtam még be a jelentkezésem. Ez jövőre lesz aktuális.
nov. 9. 14:38
6/8 anonim válasza:
Akkor van egy éved a felkészülésre. Kezdd el felfrissíteni a tanultakat, és fejleszd tovább. Egy év alatt komoly haladást érhetsz el.
#4 voltam
7/8 anonim válasza:
Melyik egyetemen tanulsz?Mert az nagyon nem mindegy.
8/8 A kérdező kommentje:
Még sehol, de a Debreceni Egyetem gyógypedagógia szakára szeretném beadni a jelentkezésem.
nov. 10. 23:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!