Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Egyetemen a szabadon választha...

Egyetemen a szabadon választható tantárgyat hogy érdemesebb felvenni? Olyat ami érdekel vagy inkább ami jobban időpontban van?

Figyelt kérdés

2020. jan. 31. 15:58
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Én ezt úgy csinálom, hogy megnézem, hogy mi az, amit fel tudok venni, magyarul: nincsen általam nem teljesített elő követelmény (pl. nálunk ilyenkor a tavaszi félévben csomószor csak a ráépülő kurzusokat hirdetik meg) és nem ütközik egy kötelező órámmal sem. Majd utána a maradékot átböngészem, hogy mi az ami nekem való és teljesíteni is tudom (pl. nálunk összevissza hirdetik meg a szabválokat és én bölcsészként választhatnék természettudományos, orvosis órákat, amikhez nyilvánvalóan semmi közöm és ismeretem nincsen, de akár BTK-n belül is vannak olyan kurzusok, amit egyszerűen nem értek, hogy mégis hogyan venne fel egy külsős) és mi az, ami engem érdekel is, szívesen csinálnám. Én legtöbbször idegen nyelvet választottam, mert azokat szeretem és könnyű, nem kell hozzá semmi előzetes specifikus tudás stb., illetve vettem már fel társadalom tudományokkal, kultúrával foglalkozó szabvált is. Valamint nálunk meg szoktak hirdetni olyanokat is, hogy pl. múzeumlátogatás, filmek/mozi, önismerettel és önfejlesztéssel foglalkozó kurzusok (pl. karrier, önismeret, tanulás tanulása), zenés kurzusok, sportok és ezekért is ugyanúgy adnak kreditet, könnyebben teljesíthetőek, csak ezekre nagyon nehéz bekerülni...nekem sem sikerült még soha, mert nagyon gyorsan betelnek a helyek.
2020. jan. 31. 16:52
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván olyat veszek fel, ami érdekel. Értelme csak így van.
2020. febr. 3. 15:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!