Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Más is érzi úgy, hogy az...

Más is érzi úgy, hogy az egyetemi szaktársai valahogy többre viszik a szakmában, jobb fizetéssel pedig nem voltak jobbak nálad?

Figyelt kérdés
Vannak olyan szaktársaim muszaki egyetemrol, akik nelkulem vizsgakon se mentem volna at( nem a magolos targyakra gondolok), nem voltak jobbak vagy talalekonyabbak nalam, de valahogy megis tok jo allasokat csiptek meg kezdokent. En barhogy is probalkozom az ilyen helyeken rendre elutasitasban reszesulok pedig meg szabadidomben is kepzem magam, probalok fejlodni. Kicsit kiabrandito, hogy fejlesztesen kotott ki a "leglinkebb" srac is aki tenyleg nem volt okos, mert nem tudott hasznalni semmi mérnoki szoftvereket, nem volt valami nagy szaktudasa, sot a szakdogajat is mas ollozta ossze neki, de valahogy tobbre viszi megis, mert fixen jobb a fizetese mint nekem. Teljesen el vagyok keseredve, hogy ok megtalaltak a szamitasaikat, ellenben engem valahogy mindig elutasitanak komolyabb helyekrol. Azt sem mondanam, hogy talpraesetebbek lennenek nalam...Ennyire szamit jelentkezesnel a protekcio manapsag? Egyszeruen probalkozom, de kezd elmenni a kedvem, pedig meggyozodesem, hogy ugyanazt tudnam hozni mint ok.

ma 06:48
 1/7 A kérdező kommentje:
Van munkam, nem ezzel van a gond, de kozel sem olyan ahol tenyleg szep karriert lehetne befutni, jo fizetessel.
ma 06:50
 2/7 anonim ***** válasza:
73%

Nem biztos, hogy rálátsz, mi van mögötte.

Egyébként egy dolog csinálni, más képesnek lenni elmagyarázni: nekem volt szaktársam, akinek ZH előtt magyaráztam el, hogyan kell - angol - esszét írni, mert neki kimaradt a szeminárium erről: ő utána írt egy ötös esszét nekem elégtelen lett, és utána is rengeteg extra munka kellett, hogy rendesen megtanuljam gyakorlatban.

Egyébként elég nagy a szórás: valaki jó volt a szakon, és nem sokra vitte, és volt, aki nem volt jó, és nem is a területen dolgozik.

ma 07:02
 3/7 anonim ***** válasza:

A fiatal munkákat (pályakezdő) tapasztalatszerzésre kell használni. Ha alaposan kiképzed magad, akkor simán le tudod körözni bármelyiket.

Valójában a bátorság hozhat pénzügyi sikerességet és a magyar szó erre pont kifejezi ezt a bátorságot: vállalkozás. Amikor nem órabérben dolgozol, hanem eredménycentrikusan, az pénzügyileg jóval sikeresebb lehetsz, mint 8 órát eltöltve valahol ,ahol nem biztos, hogy akarsz.

A szakmai tudás és a tehetség önmagában nem elég a sikerességhez. Más is kell hozzá, szerintem ez irányban is fejleszd magad.

ma 07:14
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy milyen karriert futsz be csak részben múlik a szakmai tudáson.

Legalább ennyi múlik a kiállásodon, a kommunikáción, helyzetfelismerésen, önállóságon, hogyan helyezkedsz stb.

ma 07:16
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem olyan van hogy általánosból bnőim pl szakközépbe mentek csak vagy szakmunkásba én gimi aztán fősuli, felnőve neg nekik van saját lakásuk férjuk családjuk, nekem meg albérlet meg senkim.
ma 07:18
 6/7 anonim ***** válasza:
58%
Ezek szerint szar az önéletrajzod, és nem tudsz interjúzni. Többet számít ez...
ma 08:37
 7/7 anonim ***** válasza:
Melóban és egyetemen eléggé különböző magatartásra van szükség. Tipikus zseniket például nagyon keveset alkalmaz 1-1 cég, mert sok velük a baj és nem sok olyan folyamat van, amihez ez kéne és nem korrekt zsoldosok.
ma 10:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!