Más is érzi úgy, hogy az egyetemi szaktársai valahogy többre viszik a szakmában, jobb fizetéssel pedig nem voltak jobbak nálad?
Nem biztos, hogy rálátsz, mi van mögötte.
Egyébként egy dolog csinálni, más képesnek lenni elmagyarázni: nekem volt szaktársam, akinek ZH előtt magyaráztam el, hogyan kell - angol - esszét írni, mert neki kimaradt a szeminárium erről: ő utána írt egy ötös esszét nekem elégtelen lett, és utána is rengeteg extra munka kellett, hogy rendesen megtanuljam gyakorlatban.
Egyébként elég nagy a szórás: valaki jó volt a szakon, és nem sokra vitte, és volt, aki nem volt jó, és nem is a területen dolgozik.
A fiatal munkákat (pályakezdő) tapasztalatszerzésre kell használni. Ha alaposan kiképzed magad, akkor simán le tudod körözni bármelyiket.
Valójában a bátorság hozhat pénzügyi sikerességet és a magyar szó erre pont kifejezi ezt a bátorságot: vállalkozás. Amikor nem órabérben dolgozol, hanem eredménycentrikusan, az pénzügyileg jóval sikeresebb lehetsz, mint 8 órát eltöltve valahol ,ahol nem biztos, hogy akarsz.
A szakmai tudás és a tehetség önmagában nem elég a sikerességhez. Más is kell hozzá, szerintem ez irányban is fejleszd magad.
Az, hogy milyen karriert futsz be csak részben múlik a szakmai tudáson.
Legalább ennyi múlik a kiállásodon, a kommunikáción, helyzetfelismerésen, önállóságon, hogyan helyezkedsz stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!