Olyan érzésem van mintha szegényebbek lennének az emberek mint pár éve, szerinted?
Azért a sok jajgatás mellett azt is vegyétek észre, hogy régen nem volt ennyi autó az utakon. Egy családban maximum 1 autó volt.
Most mi van? A zöld területekből vesznek el helyet, hogy parkolót tudjanak építeni a tömérdek sok autósnak, mert jóval több az autó, mint régen. Sok családban már 2 autó is van, mert nem elég egy.
A legtöbben már wc-re is azzal járnak, mert annyira elkényelmesedtek. És most itt nem arról beszélünk, hogy aki faluból jár be mondjuk a fővárosba dolgozni és napi 3-szor kéne átszállnia, neki kell az autó.
De pl. egy pestinek hétköznap minek? Tömegközlekedve sokkal gyorsabban eljut, ahova csak akar.
A buszok is csak a k..va sok autó, és idióta vezetőik miatt nem képesek időben beérni. A sok autó miatt akadozik a tömegközlekedés.
Téves a gondolkodásod, de nagyon. Inkább ne légy rá büszke. Strandokra nemcsak a felső tízezer jár. Mikor is voltál te utoljára strandon? Én minden évben járok és csak nettó 304 ezret keresek. Képzeld, a strandra minden rétegből járnak.
Sőt, ebédidőben a kajáldáknál kígyózik a sor.
Ui. Rengeteg nő jár fodrászhoz, kozmetikushoz, műkörmöskös, pilláshoz, masszázsra..stb..csak azért, mert azt mondja, hogy az neki jár..stb.
Régen is ennyire divat volt ezen szolgáltatások tömegével való igénybevétele?
32: bocsi, Balatoni strandot akartam írni. Amúgy ismerek olyanokat is akik már marhára nem engedhetik meg a balcsit maguknak, de csakazértis lemennek mert eddig mentek, nehogymá most ne.
De a strandon kívül tartom a többit. Te meg a stílusodra ne legyél büszke. Észak vagy dél Alpárról valósi vagy?
Továbbra is téves a gondolkodásod, mert szerinted szegény Marika nénihol vásárol ételt magának, ha nem a boltban?
Azok éttermek, ahol lehet SZÉP-kártyával fizetni, megint csak jól járnak. És remélem nem kell elmagyaráznom, hogy kik kapnak SZÉP-kártyát.
A plázákban megintcsak vásárol az egyszerű ember, csak éppenséggel nem a legdrágább butikokba fog bemenni.
És mint már valaki említette, szép új autója is lehet egy egyszerű embernek, csak hitelt vesz fel rá.
(Hosszú évek óta idén voltam először újra a Balatonnál, de nem volt nagy szám. Egy tengerparthoz, vagy egy óceánparthoz már nem ér fel számomra.)
Írták többen Budapesten jobb. Lehet. Én Budapesti vagyok, itt is születtem, szóval a benyomásom nem a vidéki emberekről szólt.
Itt látom a szegényedést. Apróságokból. Például a bevásárló kosarakon amit önkénytelenül is látok a pénztárnál. Vagy van a közelben egy trendi fitness terem. Időnként járok. Fele annyian vannak mint tavaly. Úgy látom sokan visszavettek a költésből. Nekem is sokkal jobban kell figyelnem. Az árak kétszeresek lettek az utóbbi pár évben. A fizetésem nem lett kétszeres.
Szóval nem tudom vidéken milyen trendek vannak, de pesten úgy érzem rosszabb az átlag ember helyzete. A gazdagabbaknak lehet nem változott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!