Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Olyan érzésem van mintha...

Olyan érzésem van mintha szegényebbek lennének az emberek mint pár éve, szerinted?

Figyelt kérdés
Nem politika. Kérlek ne hozzátok ide. 5 éve amikor szerintem jobb volt is ugyanazok voltak kormányon.
nov. 5. 14:01
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem van egy 10-20% akinek a jó helyezkedés, ismeretség, stb miatt egyre jobban megy (hiszen a lenyúlt milliárdokat is csak el kell költeni valamire), a maradéknak meg egyre rosszabb. De az a 10-20% az még mindig 1-2 millió ember! Az nem kevés! Na velük vannak tele a plázák, boltok, éttermek, strandok stb, és persze a szép autók is ehhez a réteghez tartoznak. A többi szinte láthatatpan mert nem járnak ilyen helyekre.
nov. 5. 19:38
 32/39 anonim ***** válasza:
31%

Azért a sok jajgatás mellett azt is vegyétek észre, hogy régen nem volt ennyi autó az utakon. Egy családban maximum 1 autó volt.

Most mi van? A zöld területekből vesznek el helyet, hogy parkolót tudjanak építeni a tömérdek sok autósnak, mert jóval több az autó, mint régen. Sok családban már 2 autó is van, mert nem elég egy.

A legtöbben már wc-re is azzal járnak, mert annyira elkényelmesedtek. És most itt nem arról beszélünk, hogy aki faluból jár be mondjuk a fővárosba dolgozni és napi 3-szor kéne átszállnia, neki kell az autó.

De pl. egy pestinek hétköznap minek? Tömegközlekedve sokkal gyorsabban eljut, ahova csak akar.

A buszok is csak a k..va sok autó, és idióta vezetőik miatt nem képesek időben beérni. A sok autó miatt akadozik a tömegközlekedés.

Téves a gondolkodásod, de nagyon. Inkább ne légy rá büszke. Strandokra nemcsak a felső tízezer jár. Mikor is voltál te utoljára strandon? Én minden évben járok és csak nettó 304 ezret keresek. Képzeld, a strandra minden rétegből járnak.

Sőt, ebédidőben a kajáldáknál kígyózik a sor.

nov. 5. 19:53
 33/39 anonim ***** válasza:
0%

Ui. Rengeteg nő jár fodrászhoz, kozmetikushoz, műkörmöskös, pilláshoz, masszázsra..stb..csak azért, mert azt mondja, hogy az neki jár..stb.

Régen is ennyire divat volt ezen szolgáltatások tömegével való igénybevétele?

nov. 5. 20:20
 34/39 anonim ***** válasza:
53%

32: bocsi, Balatoni strandot akartam írni. Amúgy ismerek olyanokat is akik már marhára nem engedhetik meg a balcsit maguknak, de csakazértis lemennek mert eddig mentek, nehogymá most ne.

De a strandon kívül tartom a többit. Te meg a stílusodra ne legyél büszke. Észak vagy dél Alpárról valósi vagy?

nov. 5. 21:31
 35/39 anonim ***** válasza:

Továbbra is téves a gondolkodásod, mert szerinted szegény Marika nénihol vásárol ételt magának, ha nem a boltban?

Azok éttermek, ahol lehet SZÉP-kártyával fizetni, megint csak jól járnak. És remélem nem kell elmagyaráznom, hogy kik kapnak SZÉP-kártyát.

A plázákban megintcsak vásárol az egyszerű ember, csak éppenséggel nem a legdrágább butikokba fog bemenni.

És mint már valaki említette, szép új autója is lehet egy egyszerű embernek, csak hitelt vesz fel rá.

(Hosszú évek óta idén voltam először újra a Balatonnál, de nem volt nagy szám. Egy tengerparthoz, vagy egy óceánparthoz már nem ér fel számomra.)

nov. 6. 04:52
 36/39 anonim ***** válasza:
Ellenkezőleg. Inkább egyre több a tehetősebb ember. Több a luxus kocsi az utakon, éttermek tele vannak. Alig vannak szabadidő pontok, minden telítet. Boltok is tele vannak. Múltkor is láttam mennyi mindent vásároltak csak hétköznap. Szóval nem látom a szegényebbek lennének. Ez Budapest.
nov. 6. 06:23
 37/39 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy itt egyesek nem a gyengülést látják, de a gazdasági jól látszik, hogy magyar bizony sokkal kevesebbet költenek el.
nov. 6. 08:53
 38/39 A kérdező kommentje:

Írták többen Budapesten jobb. Lehet. Én Budapesti vagyok, itt is születtem, szóval a benyomásom nem a vidéki emberekről szólt.

Itt látom a szegényedést. Apróságokból. Például a bevásárló kosarakon amit önkénytelenül is látok a pénztárnál. Vagy van a közelben egy trendi fitness terem. Időnként járok. Fele annyian vannak mint tavaly. Úgy látom sokan visszavettek a költésből. Nekem is sokkal jobban kell figyelnem. Az árak kétszeresek lettek az utóbbi pár évben. A fizetésem nem lett kétszeres.

Szóval nem tudom vidéken milyen trendek vannak, de pesten úgy érzem rosszabb az átlag ember helyzete. A gazdagabbaknak lehet nem változott.

nov. 6. 09:00
 39/39 anonim ***** válasza:
A gazdagnak mindegy, mert ugyan azt megveszi ártól független.
nov. 7. 04:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!