Szerintetek fókuszáljak a továbbtanulásra,vagy a vállalkozásra?
Elnézést ha picit hosszú lesz. Sajnos nem tudom dönteni.Az én kis történetem.Jelen pillanatban Budapesten dolgozom mint szociális munkás. Tudjuk, hogy nem a legjövedelmezőbb szektor,ennek ellenére szeretem csinálni, lassan mar 5 éve.
Sok ember meglepetésére tavaly szakirányú továbbtanulás helyett elkezdtem egy szakmát. Hűtő és szellőzőrendszer szerelő,telepítő, vagy csak konyhanyelven "klímás" képzést. Ennél sok ember amúgy adott egy piros pontot, hogy ha valóban érdekel,és jól is dolgozom benne a pénz biztos több lesz mint az eredeti foglalkozásomnál. Hajlok rá hogy igazuk van. Most januárban végzek is vele. Már az unokatestvéremmel tavasszal el is kezdjük a tisztítást,karbantartást, kellő gyakorlás után pedig a telepítést is, önalló vállalkozás keretein belül.
A napokban viszont a főállásomnál megkeresett a vezető. Nem kertelt, rögtön az elején megkérdezte,hogy jövőre levelezőn miért nem kezdem el a főiskolát? Testhezallónak gondolná nekem a szakmai vezető pozíciót, és mindenben támogatna a cég is ha ezt elkezdeném. Még a tanulás alatt a fizetésemet is fentebb tornázná.
Nagy a csábítas, de tudom,hogy itt egy örök beosztott lennék, míg a mérleg másik oldalán,a vállalkozással valóban a magam ura. Náluk a vezető úgy nettó 700 ezret keres. Lehet klímázással ennél több maradna a zsebemben. Ki tudja.
Viszont az biztos,hogy elkezdeni egy főiskolát,elindítani egy vállalkozást ,dolgozni is mellette lehetetlen.
Vajon ki hogy döntene?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!