Mégis hogyan lehet nyalni annak érdekében, hogy én kapjak meg egy munkát?
Kár hogy mindenki lepontozta az előzőt, pedig szerintem nem hülyeség. OK, aki nem vallásos, mint ahogy én sem, annak böki a szemét és lepöcköli az egészet annyival hogy biztos valami ájtatos hülye aki írta, pedig ezek a dolgok tényleg tudnak működni. Ha kiveszel belőle minden vallási utalást, akkor a modern pszichológiával találod magad szembe.
Pl ha valaki iránt sérelmed van, pláne ha erős, régóta fennáll, akár gyerekkor óta, akkor az "kifolyik", rávetítődik mindenkire aki arra akár csak távolról, tudat alatt emlékeztet. Pl ha nagyon sok sérelmed van apád iránt, az váratlan pillanatokban előbukkanhat tipikus autoriter szerepekkel szemben: tanár, főnök, ellenőr, rendőr, vagy hr-essel szemben. Észre se veszed, de a hangodban a helyzethez nem illő érzelmek kerülhetnek, pl félelem, düh, megvetés, stb. Ezt meg a másik fél vagy észreveszi vagy nem, de arra (is) reagál, és máris egy szülő-gyerek marakodása kezdődik érzelmi szinten, hiába valójában egy tárgyilagos munkatémáról lenne csak szó.
Vagy olyan dolgokat vélsz akkor felfedezni a másik viselkedésében, ami nincs is ott, csak téged apádra emlékeztet, mert ő ilyen meg olyan helyzetben viselkedett így, tehát most is biztos az van. Pedig messziről sem, de te azt el se tudod olyankor képzelni, és emiatt másfelé megy el a kapcsolat, olyan lesz mint apáddal.
Vagy titokban gyerekként pénzt vettél ki apád pénztárcájából, bűntudatodat akkor elnyomtad, most meg nem érted felnőttként "hova folyik el a pénz", impulzívan veszel nem tervezetten dolgokat, hó végén meg nem jut kajára sem és azt a bűntudatot érzed meg amit akkor elnyomtál (ez a karma amúgy), és ha most is elnyomod pl azzal hogy majd jövő hónapban jobban odafigyelek a pénzre (mintha ez lenne a baj 😄), akkor megint megtörténik. Amíg nem foglalkozol a bűntudatod megélésével, megbocsátasz magadnak, és ha apádét valamiért nem tudod megkapni, ott van Isten, (mint egy elme-eszköz) aki helyette megbocsát neked. Ha így feloldod, rendbe jön a pénzügyi helyzeted (már ha neked ez volt a baj, bármi más is lehet, vagy több dolog is, ez egyéni).
Szóval nem hülyeség, aki vallásos és ezt csinálja, sok bent rekedt haragtól, bűntudattól meg tud szabadulni és ezáltal sokkal inkább kezébe tudja venni a sorsát, sokkal inkább úgy alakulnak majd a kapcsolatai ahogy ő szeretné.
Nem fontos vallásosnak lenni hogy ezeket a dolgokat elengedd, de tényleg ezekkel kell foglalkozni hogy jó irányba változzon az életed.
Ez a "Munkakeresés közben is azzal szembesülök, hogy vannak tőlem ezerszer jobb emberek, mint én.", nagyon arra emlékeztet engem amikor a szülő a rosszul viselkedő gyereket a tesóhoz vagy valami szomszédhoz hasonlítja "Bezzeg a Pistike meg más gyerekek nem csinálnak ilyet!", amivel azt mondja hogy ő meg mások jobbak nálad, te meg rossz. És emiatt máig ezt látod mindenhol, és úgy is viselkedsz hogy ez igaz is legyen a te világodban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!