Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Akkor örülsz az ajándéknak,...

Akkor örülsz az ajándéknak, kedvességnek, kedves gesztusnak, ha szimpatikus neked az, aki adja? Szívesen veszed a gesztust akkor is, ha nem szereted az illetőt, vagy közömbös neked?

Figyelt kérdés

okt. 29. 08:13
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Akkor utálom hogy gondolt rám valaki, ha magamat is utálom. Az előzőhöz annyit tennék hozzá, hogy nem csak megvigasztalni ér, hanem ér örülni mások örömének (a legtöbb ajándékozás örömteli esemény okán történik: ballagás, előléptetés stb). És az érzésen van a hangsúly, mert ha gyermekkorban kötelező jellegű ajándékozást láttunk, ami teljesen érzelemmentes volt, akkor megutáljuk egy életre. Hogy maga az ajándék, amit kapok, az tetszik-e az tényleg az ajándéktól függ, de a jószándék mögötte az nem hagy hidegen.
okt. 29. 13:20
 12/13 anonim ***** válasza:

Nálam sok mindentől függ.

- olyantól nem örülök neki, akit utálok

- olyantól nem örülök neki, aki nekem közömbös, és tudom, hogy azért ajándékozgat, mert vmit akar tőlem (akár párkapcsolatot, akár szívességet)... szóval ilyenek, hogy irodában, ha kapok nőnapi virágot vkitől, aki mindenkinek ad, vagy megkínál a csokiból, az nem zavar... de pl. ha egyértelműen párkapcsolatot akar az illető, és nekem közömbös, akkor zavar, ha ajándékozgatással jelzi... annál már az is jobb, ha megkérdezi konkrétan, mert akkor határozottan, de kedvesen vissza tudom utasítani anélkül, hogy rám lehetne fogni, hogy bunkó vagyok... egy ajándéknál, gfőleg ha apró, simán rá lehet fogni az emberre, hogy savanyú meg paraszt, ha azt nyilvánosan visszautasítja, meg persze lehet ilyenkor a kamu, hogy "f...t akarok tőled kapcsolatot, csak jó fej akartam lenni"

- annak örülök, ha az ajándék szívből jön és tényleg belegondolt abba, én minek örülnék... annak sem örülök, ha vkit kedvelek, de baromira hozzám nem illő ajándékot ad azért, mert xy alkalomra kötelező, de nem volt ideje vagy kedve kigondolni vmit, és megvette az első sz.t, amit látott a boltban, vagy vmi "fejlesztő" ajándékot, ami sértő

okt. 29. 14:39
 13/13 anonim ***** válasza:
Nekem igazából már nincsenek érzéseim se.
okt. 29. 21:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!