Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Akkor örülsz az ajándéknak,...

Akkor örülsz az ajándéknak, kedvességnek, kedves gesztusnak, ha szimpatikus neked az, aki adja? Szívesen veszed a gesztust akkor is, ha nem szereted az illetőt, vagy közömbös neked?

Figyelt kérdés

okt. 29. 08:13
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

akkor örülök az ajándéknak, ha az tetszik.

Nem aki adja, hanem az ajándék..és ha tudom hogy valóban ajándék, nem azért adja mert vár érte valamit.

okt. 29. 08:15
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Én csak azoktól örülök, akiket szeretek. Mondjuk nyilván elfogadnék valami nagyon drága, menő dolgot bárkitől, de jobban kedvelni nem fogom emiatt, úgy lennék vele, hogy hát ajándék, ha ilyen hülye, hogy azt hiszi meg tud venni, akkor így járt.

De volt egy nyomulós kollégám régen, aki minden szirszart rámsózott, ráadásul titokban, mert tudta, hogy elküldeném, a cuccaimnál hagyott kis aranyos cicás kulcstartót, apróságot, édességet, azokat továbbadtam a húgomnak aztán annyi. Ő örült nekik.

okt. 29. 08:42
 3/13 anonim ***** válasza:
49%

Nyilván teljesen mindegy hogy örülök-e neki vagy sem amikor megkapom, legyen az bárkitől, de nem leszek paraszt, hogy ne mosolyogjak, ne köszönjem meg mert máskülönben bunkóság.

Az, hogy magamban mit érzek, az egy másik dolog.

okt. 29. 08:47
 4/13 anonim ***** válasza:
68%

Inkább kicsit kellemetlen.

Mert valószínűleg én nem gondolok rá egyáltalán a személyre, persze úgy csinálok mint aki nagyon örül, mert megbántani nem akarom.

Persze ha hasznos ajándék akkor tök jó, csak kellemetlen kicsit.

okt. 29. 08:58
 5/13 anonim ***** válasza:
67%
Soha nem örülök neki, nem szeretem az ajándékozást meg az ilyen mindenféle gesztusokat
okt. 29. 09:04
 6/13 anonim ***** válasza:
80%
Egy kedves gesztusnak mindig örülök, amennyiben nem érdekből, hátsó szándékkal történik. Az ajándékokat pedig nem igazán szeretem, bár akkor máshogy állok hozzá egy kicsit, ha számomra fontos személy adja *és* látom rajta, hogy örömmel adja.
okt. 29. 09:12
 7/13 anonim ***** válasza:
Aki közömbös nekem attól az se esik jól ha megdicsér valami miatt. Így értelemszerűen nem esne jól az ajándék sem.
okt. 29. 10:11
 8/13 anonim ***** válasza:
Nagyapám örült anno a zsák krumplinak, mint ajándéknak de közben következetesen a baloldalra szavazott, mert utálja a narancsot.
okt. 29. 10:18
 9/13 anonim ***** válasza:
Magát a gesztust azt mindenképpen becsülöm és jól esik. Manapság az ember inkább hátbatámadást kap és eleve kevesen vállalnak fel bármilyen pozitív megnyilvánulást, kedvesség kimutatását egy másik ember irányába.
okt. 29. 11:58
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Ez bizony vastagon egy otthonról hozott hozzáállás. Akit gyerekkorában olyan impulzusok érnek, hogy ki szabad mutatni érzelmeket, hogy ér megvigasztalni valakit ha szomorú, nem kell elmenni mellette közönyösen stb, akkor képes lesz fogadni is olyan gesztusokat, amelyeket pozitív érzések hoztak létre anélkül, hogy kényelmetlenül érezné magát.
okt. 29. 12:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!