Mi a jó a tetoválásban? Aki tetováltatott milyen megfontolásból tette?
Egész egyszerű oka van, még pedig az hogy tetszik neki.
Nem neked kell hogy jó legyen, szóval a kérdést se értem, miszerint “mi a jó abban”. Elég ha az illetékes tudja, hogy neki miért tetszik és miért akarta magára varratni.
Ez már a sokadik ilyen kérdés, nem tudom, miért nem olvasod el a korábbaikat.
Egyébként meg senkinek semmi köze mások testéhez, bőréhez, nekik ez tetszik és ennyi.
A legtöbben nem hirtelen felindulásból készíttetnek tetoválást, és a nagy többség nem bánja meg.
Emellett megfelelő szakember tényleg el tudja távolítani, csak az nem olcsó.
Te meg kivülállóként soha nem fogod tudni megállapítani, hogy volt ott vagy sem valami korábban.
Az a jó benne hogy tetszik az illetőnek, és abból a megfontolásból tetováltat, hogy akar egyet.
Azt meg bármire lehet mondani, hogy "mi van, ha megbánod". Végzettségre, házasságra, háziállatra, házra, stb. De ha aszerint élsz hogy juj mi van ha rossz döntést hozol, akkor kimaradsz egy csomó mindenből, amit amúgy szeretnél.
Az meg, hogy később megbánják; hát ilyen az élet.
De az ilyet általában nem egy perc alatt dönti el az ember, hanem gondolkozik rajta + felnőttként lehet csak tetováltatni, aztán akkor meg már általában fix, hogy mi az illető stílusa, meg mi az, ami fontos neki annyira, hogy magán akarja tudni.
#1 Ez teljesen érthető.
#2 Pontosan arra irányul a kérdés, hogy ki milyen megfontolásból tette. Írtam két példát, ami esetleges visszatartó erő lehetne. Ha neked nincs tetoválásod vagy nem akarod megosztani a véleményed semmi gond, csak akkor keress másik kérdést, mert itt semmi szükség nincs olyan beszólásokra, hogy nem nekem kell, hogy jó legyen. Nem írtam ilyet egy szóval se.
Kedves kérdező!
Elsőnek is, tényleg sok kérdés van fent, amik ugyan arra kerestek választ, amire te is. De persze ez a hely realtív kicsi közösség, még ha a teljes magyar populáció is válaszolna neked, akkor is annyira sok, nem egybefüggő és sok egybefüggő választ kapnál.
A pszichológiai oldalról keresed a választ? Vagy szociális oldalról?
Lényegében egyszerű, de komplex a téma.
Csoportonként hasonló a válasz, de egyénenként mégis eltér.
Vannak, akik másolás, vagy követés, egyszersmint a divat miatt csinálják. Ők ettől érzik magukat közelebb a követett egyénhez, vagy egy bizonyos csoporthoz. Vannak, akik önkifejezéssel több módon is próbálnak maguk lenni, és végül a tetoválás is az egyik eszköze a dolognak, amit használnak. Vannak, akik a szépsége miatt csináltatnak. Nem feltétlen kell jelentése legyen a tetoválásnak és ezt fontos megtanulni. A haj vagy épp a köröm színe, formája, hossza, stílusa sem bír magasztos és mély tartalommal. Vannak, akik a saját közegükben nem érzik jól magukat és ezzel akarnak kitűnni. Mint a testépítők, van, aki csak így teszi magát dekoratívvá annak a csoportnak, akik ezt szeretik. De vannak testvéri, családi tetoválások is, vagy épp barátok, barátnők közötti ikertetoválások, amik egy kapcsolatot kötnek össze, mint egy barátságkarkötő, de sokkal tartósabb és maradandóbbak. Persze ott vannak az emlék tetoválások, amik a viselőjüknek teljesen mást jelentenek, mint egy más embernek.
A sorokat még folytathatnám, de bizonyos fórumokon, vagy kutatásokból sokkal többet tudhatsz meg.
Az eltávolításra azt tudom mondani, hogy már régebben is létezett, nem új dolog, és igaz, hogy régebben nem lehetett teljesen, minden maradandó heg, vagy folt nélkül megoldani. Manapság már meglehet. Ehhez egy teljes év kell, sok és nem olcsó kezelés, de el lehet teljesen távolítani plasztikai sebészeti beavatkozás nélkül is.
Bár, akik megbánják, azok közül a legtöbben másik mintával fedetik el az előzőt.
Remélem kielégíti kíváncsiságod a válaszom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!