Van végrendeleted? Ha van, milyen megfontolásból készítetted?
Van. Kicsi ugyan a család, de van nagymama, nagybácsi, anyukám meg a két testvérem. A normális nekünk az lenne, ha én vagy a testvéreim közül az egyik hirtelen meghalna, akkor a másik kettő örököl. Ezzel szemben a hivatalos öröklési sorrend a halálom estén így lenne: anyukám örököl, ha ő lemond az öröklésről, akkor az ő anyukája, vagyis a nagymamám, ha ő is lemond az örökségről, akkor a nagybátyám, és csak akkor, ha ő is lemond az örökségről, akkor örökölnek a testvéreim. Ezért mindhármunknak van végrendelete, a másik kettő a kedvezményezett.
Bár még sose beszéltünk róla, de ez valószínűleg megváltozik majd, ha valamelyikünknek saját családja lesz.
Igen, bár csak egy kis félretett pénzem van egyelőre.
Nincs gyerekem, ezáltal fogalmam sem volt, ki örökölne utánam. Ezért jobbnak láttam egyértelművé tenni. Sajnos van egy mentális betegségem, már többször próbáltam öngyilkos lenni, és ha egyszer sikerül... Szerettem volna, ha tudom, olyanhoz kerülnek a befektetéseim, aki életem során jó volt hozzám, és megérdemelte ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!