Barátnőm jogosan várja el, hogy együtt vegyünk mindenkinek ajándékot?
Nagyon egyszerű a megoldás. Te egy fix összeget adsz, mondjuk Karácsony 5.000/fő a szülőknél, 3.000/fő testvéreknél és nagyszülőknél. A maradékot ő kipótolja.
Ő is így ad neked. Tehát, ha apukádnak karácsonyra ajándékot vesztek, akkor ad 5.000 forintot, a maradékot pedig te kipótolod, ahogy szeretnéd.
Ez így fair szerintem, ha külön kasszán vagytok. Közös kasszánál már nem ilyen egyszerű. Le kell ülni és át kell beszélni a dolgokat. Ha már most ilyen problémák vannak, akkor mi lesz később.
2 okból ez jó: A, Nem feltétlen neked kell (csak) gondolkodnod, hogy milyen ajándékot vegyetek/vegyél; B, Egy közös tevékenységet végeztek, tehát együtt vagytok.
Meg lehet neki mondani, hogy szerinted ez sok, te máshogyan képzeled a dolgot, de akkor adj egy megoldást is rá.
Szerintem a legtisztább az, ha mindenki megvásárolja a saját családja ajándékát, annyiért amennyit akkor is költene rá, ha egyedül lenne. És közösen adnák oda.
Így külön marad az anyagi oldal, de megvan a "tőlünk kapjátok" közös odaadás is.
B opció, hogy külön ajándékot adni és egymás családjának csak amolyan jelképeset.
Nyilván ha már most ilyen alapvető eltérések vannak, akkor idejében tisztázni kell a dolgokat, mert később ez tuti bonyodalmakat fog szülni. Mennyi pénzetek van, hány évesek vagytok, mire kell költenetek, gyűjtenetek, külön kassza, közös kassza.
Szerintem ez a legnagyobb hülyeség.
Oké, meg lehet egyezni, hogy valakinek közös ajándékot vegyünk, de alapvetően baromság. Én hadd döntsem már el, hogy mit akarok venni mondjuk anyukámnak, vagy unokaöcsimnek, vagy akárkinek. Én meg nem érezném jól magam, ha belepofáznék, hogy kinek mit vegyen. Az meg végképp abszurd, hogy hogy az ő ajándékainak a felét én kellene, hogy álljam.
Nem akarok kisregényt írni, ezer sebből vérzik ez a koncepció, és én nem mennék bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!