Egy ember, hogy tűnhetel nyomtalanul?
Ha lent beleakad a test valamibe, akkor nem nagyon tud feljönni.
Amúgy meg az emberek nem figyelnek. Simán eltűnhetsz az utcáról ugy, hogy a kutya sem veszi észre. Mert hát kamera sincs azert minden sarkon
Ha most maradunk a vízbefulladás példádnál, rengeteg olyan árterület van, ahol szinte a kutya se jár. Vagy olyan eset hogy ki sem sodródik a partra, hanem valahol elakad a víz alatt, pl egy hatalmas fába, vagy egyéb víz alatti tereptárgyba.
Ha meg valaki úgy tűnik el hogy esetleg valaki megölhette szándékosan vagy véletlen, olyankor direkt tesznek róla hogy a holttestet alaposan elrejtsék. A rendőrség meg eléggé létszámhiányos, meg ha nem politikus rokona tűnik így el, akkor nem is feltétlen fognak hajtóvadászatot csapni.
Mi maradt még ki. Ja igen, a legtöbb eltűnés általában csak szökés, vagy hasonló. Na most ha nem a fiatalokból indulunk ki hanem a felnőtt, cselekvőképes, tervezni tudó felnőttekből, akkor simán lehet hogy elhagyta az országot is, új életet kezdett valahol ahol a kutya se ismeri fel. És az eredmény mégis ugyanez, hogy eltűntként lesz kezelve, főleg ha ez is volt a célja hogy senki ne találja meg.
Régen bár jobban foglalkoztak az emberek egymással, de kevesebb volt a kamera, meg a nyomkövetési lehetőség is. Manapság bár több az ember, több a kamerázott terület, mégsincs mindenhol, illetve kevésbé foglalkoznak az emberek egymással. Kevesebbet találkoznak, mert ott a netes kapcsolattartás, illetve annyi ember mellett elmész napi szinten az utcán, hogy már rájuk se nézel kb. Vagy lebalábbis nem nézed meg mindet jó alaposan magadnak. Ha valaki mellett elmész, és őt a következő utcán elrabolják, keresheti a rendőrség az utolsó szemtanúkat, azt se tudod, hogy elmentél mellette.
Saját tapasztalat. ha megyek az utcán, annyi dolog jár a fejemben, pl. mift főzzek, ahhoz mit vásároljak, stb, hogy pl múltkor is, bementem egy kisboltba, álltam a kasszánál, a gyerekkori barátom meg ott állt mögöttem és észre sem vettem. Ha nem szól rám, hogy figyeljél már hello, akkor észre sem veszem, hogy ott van.
De háziorvos várójában is ültem le már úgy a nagyapám mellé, hogy észre sem vettem, hogy ő az, csak mikor rám szólt, hogy halihó. Mert annnyira elgondolkoztam, hogy onnan még hova és miért kell mennem, mik a napi elintézendő dolgok, hogy nem is néztem, kik vannak még ott a váróban.
És ezek ismerősök/rokonok. Vadidegenek mellett simán úgy elmegy az ember, hogy utána kérdezhet róla bárki, láttad-e, meg sme tudod mondani.
Még 30 éve, mikor 2 éves kislány voltam, apunak eltűnt egy gyerekkori barátja. 4-5en voltak a baráti társaságban, egy általánosból indultak, ugyanoda mentek középiskolába, érettségi után is tartották a kapcsolatot, havi 1-2 alkalommal összejártak iszogatni. Miután megszülettem, illetve még 1-2 pasi is családot alapított a körből,akkor is tartották a kapcsolatot, összejártak. Ez a bizonyos barát, aki eltűnt, neki nem volt még se felesége, se gyereke, de gyakran járt hozzánk, még van is egy plüssöm, amit a születésemkor kaptam tőle ajándékba. Olyan két éves lehettem, amikor hazafelé tartott egy másik baráttól. Azóta se hallottak felőle, se hír, se holtest nem került elő.
"Egy hulla egy idő után fel jön a vízre"
A Kis hableány kiemelésekor 8 holttestet találtak a Dunában a hajóról eltűnt embereken túl.
Szathmáry Niki nem tűnt el, megtalálták a holttestét egy nádasban. Őt olyan helyen vetette ki a víz, ahol senki nem vette észre, csak mikor kifejezetten odamentek bozótot irtani.
A másik két eset meg nagy eséllyel szintén vízbe kerülés, hogy baleset, öngyilkosság vagy gyilkosság, az lehet, sosem derül ki. De az egyáltalán nem meglepő, hogy egy több száz, több ezer km-es folyóban eltűnik egy holttest és egyáltalán nem kerül mind a felszínre vagy ha igen, akkor olyan helyen mosódik ki, ahol senki sem veszi észre. Eleve nem lehet heteken és több országon keresztül figyelni egy Duna vagy Tisza méretű folyó teljes partszakaszát sajnos. Lehet, már rég megtalálták pl Ackermann Dávidot Romániában, elkönyvelték egy ismeretlen holttestnek és kész. Sajnos rengeteg azonosíthatatlan áldozat kerül elő a vizekből.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!