Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek melyik a rossszabb...

Szerintetek melyik a rossszabb a dohányzás vagy az energiaital fogyasztás?

Figyelt kérdés
okt. 21. 10:21
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
27%
Én nem fogyasztok energiaitalt és a cigitől is undorodok, mindkettő egészségtelen, de azért ahhoz, hogy valaki fiatalon belehaljon az energiaital-fogyasztásba, durván kell tolni, napi 1 doboztól nem fog senkinek sem megállni a szíve, ha amúgy nem szívbeteg. Ha tartósan napi több dobozzal tolja, akkor már lehetnek bajok.
okt. 21. 10:57
 12/23 anonim ***** válasza:
41%
cigi sokkal rosszabb
okt. 21. 11:23
 13/23 anonim ***** válasza:
43%

11, Ez így elméleti síkon nagyon szép, de mind két dolog addiktív.

Én azt mondanám, hogy az a közeg a legkárosabb, ami a függőség irányába tolja az embereket.

Mert az emberek okkal nyúlnak ezekhez.

Olyan melóhelyek, ahol 16 órát kell pörögni, és csak akkor van békesség, ha kimész rágyújtani.

Olyan helyek, ahol hajnaltól késő estig koncentrálni kell, és nem lehetsz álmos.

Eleinte egy doboz felpattintja a szemed, minden tuti, aztán a kövi vizsga időszakot már 3-4 dobozokkal nyomod, mert felmegy a tolerancia.

Aztán része a napi rutinnak, és már bele se gondolsz, mert minden kollégád is így él.

És azt, hogy milyen undorító, még nem is sejted, egy függő tudja csak igazából milyen undorító az adott cucc, és mennyire levisz kutyába.

Egy pánikroham, kirohadt fogsor, vagy egy szédülős-remegős-hányós nikotin mérgezés belülről még pokolibb.

Csak annyira rá lehet kattanni, hogy egy ilyen után is kell még egy.

Az a kép, hogy vagánykodó tinik cigiznek meg energiaitaloznak orrba-szájba, hazugság.

Orvosok kórházakban pl sokkal durvábbak. A vendéglátó ipar, gyári melósok, szociális gondozók, pedagógusok. És nem passzióból, hanem hogy túlélje a munkanapot.

okt. 21. 12:15
 14/23 Misery ***** válasza:
29%

"napi 1 doboztól nem fog senkinek sem megállni a szíve, ha amúgy nem szívbeteg."

Nyugtasd csak ezzel a bullshittel magad nyugodtan, mert amúgy nem igaz.

okt. 21. 13:18
 15/23 anonim ***** válasza:
63%
Azért az energiaitaloknál nagyon nem mindegy mennyi a koffeintartalma, meg hogy cukormentes-e, és ha az, akkor milyen édesítőszer(eke)t tartalmaz. Ezek függvényében lehet nagyon egészségtelen, meg lehet, hogy semmivel sem rosszabb egy kávénál.
okt. 21. 17:53
 16/23 anonim ***** válasza:
32%

Miért lenne törvényszerű, hogy mindenki túltolja a cigit/energiaitalt? Mintha azt mondanád, hogy ha egyszer megiszok egy pohár bort és ízlik, akkor már meg sem állok az alkoholizmusig és 1 hét múlva már azon fogom kapni magam, hogy vedelem literszámra. Mintha nem létezne nálad arany középút :D Párom heti 1-2x iszik energiaitalt és ez van évek óta, sosem függött rá olyan szinten, hogy napi 5 dobozzal toljon (vagy akár napi szinten bármennyit is). Vagy dohányosoknál is vannak, akik pl. csak buliban gyújtanak rá, nem mindenki szív napi 1 dobozzal. Persze ez nem jelenti azt, hogy mértékkel ne lennének károsak és mint írtam, én egyikkel sem élek, nem is akarok, de nem kell úgy tenni, mintha ilyen minimális mennyiségtől már másnap kopogtatna az embernél a kaszás.

#14 ha tudsz olvasni írtam, hogy én soha nem iszok energiaitalt, így miért kéne nyugtatgatni magam bármivel is? :D Egyszerűen van agyam és tudom, hogy napi 1 energiaitaltól egy fiatal életerős felnőttnek sem fog leállni a szíve. Nem kell túldramatizálni a témát a hatás kedvéért.

okt. 21. 18:28
 17/23 anonim ***** válasza:
37%

"Miért lenne törvényszerű, hogy mindenki túltolja a cigit/energiaitalt? "

Ilyet sehol nem mondtam.

Sőt.

Pont az volt a lényeg, hogy nem a szer okozza a problémát, hanem a közeg.

És ez a közeg a munkahely/oktatás NEM a magánélet.

okt. 21. 19:17
 18/23 anonim ***** válasza:
81%

De ez mindenki saját döntése, én akkor se függtem rá soha semmire, mikor nagyon stresszes túlórázós munkahelyem volt. Akik ráfüggenek szerekre, azok nem a közeg miatt teszik, semmi nem kényszeríti rá őket. Egyéni döntés közegtől függetlenül.

okt. 21. 19:36
 19/23 A kérdező kommentje:
Igy van egyéni döntés kérdése szerintem is.
okt. 21. 19:41
 20/23 anonim ***** válasza:
29%

18, Oké, gratulálok.

Nem mindenki függő alkat, vannak akik jobban bírják, más kevésbé.

De amikor egész szakmákban jóval magasabbak ezek a mutatók, az nem egyéni erkölcsi ficam, hanem a közeg problémája.

okt. 21. 19:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!