Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Tiis kb hasonlóan vagytok,...

Tiis kb hasonlóan vagytok, amikor látjátok, hogy nem ti nyertek a lottón?

Figyelt kérdés
Elvitték az 5-öst, izgatottan néztem, hátha én vagyok, hogy ez az életnek csúfolt mókuskerékben rohadós pokol szebb legyen, de sajnos nem, valaki másnak lett az élete csodás. Ilyenkor hetente megiszok este néhány felest és megpróbálok nem gondolni hogy napokon belül a pokol újraindul.
okt. 19. 23:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
78%

10# Nem mindenki akar vagy élvezi a küzdést. Nekem semmi bűntudatom nem lenne a luxusvillában (mondjuk nem ez lenne az első dolgom, hogy elköltözzek, de az más téma), meg szerintem annak a sok millió aranyásónak sincs sok bűntudata, amikor a gazdag pasi pénzét szórja, nem mindegyik lesz depressziós, alkoholista meg egyebek, megtalálják az élet értelmét, pl többnyire lebabáznak aztán elvannak a gyerekekkel meg barinőkkel meg élik az életüket. Hogy néha felmerülnek esetleg negatív gondolatok a fejükben? Biztos, de ne tegyünk már úgy, mintha másoknak nem lennének gondjaik, ez totál személyiségfüggő, ki mit hogyan tud feldolgozni.

Ez a küzdésmánia egy kapitalista marhaság, nem arra lettünk “kitalálva”, hogy szpni kelljen egész életünkben csak azért, hogy élhessünk. Még az is, aki amúgy élvezi a munkáját mert vállalkozó vagy akármi, ő is szívesebben töltene több időt a családdal, barátokkal. A több milliárdot meg nem kell szarságokra elkölteni, persze, hogy úgy hamar unalmas lenne az élet, ha azon gondolkodsz csak, hogy jajj venni kéne egy új tévét de nem tudok, mert már a mostani is 23 millióba került és külön falat kellett neki felhúzni és nincs ennél jobb, de pl egy iskolát, kórházat, alapítványt vagy akármit azért felhúzhatsz, csinálsz is valami értelmeset, de nem azért, hogy legyen mit enned.

okt. 20. 09:42
 12/16 anonim ***** válasza:
26%

tehát az első dolgod 6 milliárd forinttal nem az lenne, hogy elköltözz.

kb. le tudod írni, hogy mit csinálnál akkor ennyi pénzzel mégis?

okt. 20. 10:02
 13/16 anonim ***** válasza:
0%
Én azt gondolom, hogy megnyerni a lottót egyszerre áldás és átok. Nyilván a sok pénz függetlenebbé tesz, de ahogy megcsapja ez az embert, egyre nagyobb hülyeségekre szórja el, és ne mondja senki hogy én nem és nem. Nagyon kevés az az ember aki higgadt állapotban tud maradni, és nem kezdi el, az egészet, felőrölni. Nagyon sok cikk született arról, hogy tönkretette az életüket az a sok pénz, mert már egy idő után semminek nem tudtak örülni, egyedül az újabb és újabb költésnek, és hogy sokan csődbe mentek mert mindent elszórtak. Arról nem is beszélve, hogy akkor mindenki tapad az emberre mint a pióca, mert mindenki részesülni akar belőle. Úgy tönkrevágja az emberi kapcsolatokat, hogy csak néz az ember és nem érti. A pénzen vett új barátok, annyit is érnek. Azt gondolom, hogy kevesebb összegnek jobban tud az ember örülni, pár tízmillió, de nem veszi el annyira az eszét mint ez az összeg, okosabban tudja a hasznára fordítani. Le lehet szavazni, de szerintem mindent mértékkel. Az emberi szeretetet, társaságot amire egy embernek szüksége van, semmilyen összeg nem tudja pótolni.
okt. 20. 10:43
 14/16 anonim ***** válasza:
14%

mennyire kell félkegyelműnek lennie egy embernek ahhoz, hogy összeszorított fogakkal, dühösen nyomjon a piros ikszre, amikor elolvassa a kérdésem...?

egyetek szart, srácok.

okt. 20. 10:48
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

12# Van egy szuper lakásom, amit maximum kicsit felújítanék (mondjuk 3-4 éve épült az épület, szóval sok munka azért nem lenne vele, max 1-2 dolog van, ami nem tetszik, de így vettem a lakást, pl kád helyett zuhany lenne, stb) első körben semmi szükségét nem érzem a költözésnek, pláne nem budai luxusvillába, de igazad van, lehet, hogy szétnéznék a piacon, van-e valami szimpatikus 60-70nm-es dunai panorámás lakás, mert egymagamnak kicsit sok lenne a luxusvilla. De egyébként szeretem ezt a környéket, a házban lakók is normálisak, csak akkor költöznék, ha tényleg olyat látnék, ami tökéletes. Annak aki valami szocreál albiban szenved, azért engedjük meg, hogy azonnal elköltözzön. :D

Egyébként leírtam, mit csinálnék, még ha nem is konkrétan pont azt, de valamit létrehoznék, amivel lehet időt tölteni, értéket teremt, munkát ad másoknak, én meg ja, lehet néha utazgatnék közben, meg megvenném ami épp eszembe jut. De hat kocsit se vennék, bármilyen hihetetlen, mert nem vonz a vezetés. Mondjuk anyámnak vennék egy olyan lakást vagy házat, amilyet akar, mert évek óta azon szenved, hogy nem tud nagyobbat venni. (Otthonról dolgozik és kéne neki +1 szoba.)

De nem magadból (meg nyilván sok emberből, nem mondom, hogy nem létezik amit leírtál) kell kiindulni, nem mindenkinek addig terjed a fantáziája, hogy sok pénz = veretés, buli, luxus.

okt. 20. 10:50
 16/16 anonim ***** válasza:
0%

a fantáziám miatt ne aggódj.

viszont nem nagyon látom, hogy mire is költenél, ha nyernél hatmilliárd forintot.

oké, vennél egy zuhanykabint, meg "értéket teremtenél".

szóval mit csinálnál hatmilliárd forinttal?

okt. 20. 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!