Ha csak a jó párkapcsolatokban élő emberek vállalnának gyereket, akkor kihalna az emberiség?
Rengeteg ilyen fórumot lehet olvasni, ahol leírják az emberek, hogy hát ők szeretnének párt, családot, de ezek és ezek a szempontjaik és nem ugorják a potenciális jelöltek. Mert amúgy ez most tényleg a nyugati világban általánossá kezd válni, hogy egyre többen élnek egyedül.
Persze kellenek elvárások meg minden, de most legyünk őszinték, ha körbenézünk a társadalomban a házasságok, családok mekkora része olyan, amire már tankönyvileg rá lehetne mondani, hogy igen, így kell működnie? Én a rokonaim körében is azt látom a legtöbbjük csak egy erősen középszerű kompromisszumos házasságban él. És ez tulajdonképpen baj? Hát kihalna az emberiség, ha mindenki csak a tökéletes párra várna. És ez még nálunk van így, mi lehet a harmadik világban, ahol még mindig elrendezett házasságok vannak sokhelyütt?
Abban viszont egyet értek kérdezővel, hogy túl sok az elvárás. Sőt, többnyire olyan elvárások vannak, hogy hajajj. Legyen BradPitt kinézetű, legyenek milliói, stb. Ami valljuk be, nem túl gyakori. Az emberek nagy része sajnos egyáltalán nem akar idomulni a másikhoz. És most nem azt mondom, hogy valaki adja fel önmagát és rendelje alá magát a másiknak. De lehetne az igényeket közelíteni egymáshoz. Saját rokoni kapcsolatomban is van olyan nő, aki a fene tudja hanyadik házasságát éli, mert minden kapcsolatban csak ő a fontos, csak ő, csak ő, a partnerét lecarja, ha annak igénye van bármire, akkor szar alak, aki csak magával foglalkozik.
Én 11 éve élek férjemmel, 3 éve vagyunk házasok. Mindketten akaratosak vagyunk, és nem mondom, hogy könnyű volt össze egyeztetni az életünket és a nézeteinket. De megoldottuk, rengeteget dolgoztunk rajta. Most büszkén mondhatom, hogy boldog a házasságunk, tettünk érte bőven. Mind a ketten boldogok vagyunk együtt. És mai napig dolgozunk rajta, hogy ez így is maradjon.
Csak ahogy látom, sokan inkább azonnal a jót akarják, anélkül, hogy tennének ellene. Egy tökéletes párt akarnak, ahelyett, hogy találnának valakit, akit tudnak szeretni és együtt tennék "tökéletessé" a kapcsolatot.
3, mindenkinek más a preferenciája. Nem lehet előre tudni, hogy összecsiszolódtok-e, vagy elcsesztek x évet, amikor kereshettetek volna alapból olyan párt, amilyet akartatok volna.
Gyerekként is utáltam azt hallani, hogy a házasság munka, és felnőttként rájöttem, hogy annak munka, aki rossz emberrel van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!