Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha valaki doktori címet(foglal...

Ha valaki doktori címet(foglalkozásdoktori címet adó) adó diplomával rendelkezik, miért nem veszi fel a doktori títulusát?

Figyelt kérdés

Több orvossal, állatorvossal, gyógyszerésszel találkoztam, akik fel sem vették a doktori címüket,emiatt nem kellett új személyi okmányokat igényelniük.

...Amit nem értek. Ha nekem lenne ilyen lehetőség, tuti lenne dr. a nevem előtt, ők meg nem éltek vele.

Akikkel találkoztam a kérdés példájaként, ők nem is dolgoznak a szakmájukban.

okt. 12. 04:38
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Egy ilyet ismerek. Ő azzal indokolta, hogy nem akar mindíg magyarázkodni, hogy ő nem orvos doktor. Meg sokan nem is tudják, hogy nem csak nekik van ez a rövidítés és akkor magyarázhatja el az egész rendszert.

Van sebész ismerősöm is, ő felvette, de nem használja bemutatkozásnál vagy valami üzleti dolog előtt. Ha ugye bemutatkozol, hogy Dr. Kiss Pista akkor már egyből ugrott az ár.

okt. 12. 05:03
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

#1 Erről eszembejutott ez a kis vicces képsor :)

[link]

okt. 12. 05:26
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Én sem használtam vagy 10 évig, csak a szakmában. Úgy voltam vele, akinek valóban számít az ilyesmi, mert mondjuk máshogy banna velem miatta, azzal úgysem leszünk összhangban, mert nem a ettol leszek jobb ember.

Aztán olyan közegbe kerültem, ahol számított, és akkor felvettem.

okt. 12. 07:34
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek
okt. 12. 07:47
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Én korábban dr. voltam, de levetettem. Megfordítanám a kérdést: minek vegyem fel? Soha az életben nem mutatkozok be senkinek úgy, hogy Dr. Gipsz Jakab, névjegykártyákat nem osztogatok, politikus nem vagyok, hogy a plakáton szerepeljen a nevem, a cerkám meg nem lesz tőle 3 centivel hosszabb.

Az oka elsődlegesen tényleg az, hogy nem abban a szakmában helyezkedtem el, amihez a doktori cím járt, ebből adódóan nem is vagyok naprakész a területemen, és így számomra ez kicsit olyan, mintha úgy mutatkoznék be, hogy “Gipsz Jakab gombaszakértő”, de már egy légyölő galócát se ismernék fel.

okt. 12. 08:23
 6/7 anonim ***** válasza:
52%
Mert az nem az az "igazi", amire kb. mindenki gondol (PhD), bármennyire is komoly és tanulós az orvosi vagy jogászi hivatás. Így félreérthető, hiába írják az előbbit nagy D-vel, az utóbbit kicsivel.
okt. 12. 09:30
 7/7 anonim ***** válasza:
57%

ma 09:30

Az átlag ember pont a foglalkoztatási doktori címekre asszociál a doktori címről és nem arra, hogy az illető tudományos munkát végez.

okt. 12. 10:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!