Miért hiszik azt a magyarok, hogy Sütő névvel cigány vagyok?
Figyelt kérdés
Erdélyi vagyok, és csak másfél éve élek Magyarországon. Ezalatt már hárman is megkérdezték, hogy cigány vagyok-e, mert a nevemből azt feltételezik. Az áltagosnál is fehérebb a bőröm, zöld szemem, és világosbarna hajam van. Akcentusom abszolút nincs, soha nem is volt, és 3 generációig visszamenőleg tuti nem volt cigány felmenőm.okt. 5. 21:15
2/11 anonim válasza:
Ha erdélyi vagy akkor vagy bőrszíned van vagy akcentusod. Azt nem tudják hova tenni. Vagy tipik erdélyi viselkedésed (nem piszkálás) van, ami a mi cigányainkra hajaz. Erdély már Balkán. Magyarország még nem. Itthon messziről kiszúrom az erdélyi magyarokat. Annyira feltűnően nem magyar magyarok, legalábbis ránézésre és viselkedésre:)
3/11 anonim válasza:
Milyen képességeid vannak more?
Tudsz hegedülni, teknőt faragni, vagy vályogot vetni?? 😂
4/11 anonim válasza:
A Sütő egyébként nem cigány név, legalábbis nem ismerek cigányt ilyen néven.
5/11 anonim válasza:
Mi van? Egyrészt egyáltalán nem cigó név, másrészt meg ha full világos vagy minek kezdeznek ilyet? Meg milyen dolog megkérdezni valakit hogy cigány vagy e? Miféle emberekkel vagy körülvéve??
6/11 anonim válasza:
Eszebe jutott Sütő Enikő.
A sötétbarna bőre, a hollófekete haja, a szénfekete szeme.......
....ja mégsem!😂
7/11 anonim válasza:
Hát ezek nem nagyon jártak iskolába. Sütő névről nyilván a Sütő András erdélyi író neve ugrik be. Azok hárman elég elfuseráltak lehetnek akik rákérdeztek, vagy lehet ismernek egy Sütő félcigányt pl apja cigány nőt vett el és külsőre anyjára ütött a neve meg Sütő.
8/11 anonim válasza:
Én nem hiszem.
/ Nekem is Sütő András jut róla először eszembe.
9/11 valaki : válasza:
Jaj te
A magyaroknak sokszor bármi cigány név
Balogh? Az cigány. Tóth? Az cigány!!
Az én nevem németes, de nekem is mondtak olyat, hogy az cigány. Szinte fehér a hajam, kék a szemem.
10/11 anonim válasza:
Mert alulműveltek és olvasatlanok - valószínűleg sosem találkoztak Sütő András (Herder- és Kossuth-díjas erdélyi magyar író) nevével sem.
Te meg inkább jönnél haza, minthogy ott ülj közöttük!
Már anyagilag sem éri meg, nemhogy morálisan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!