Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Kire használják a fiatalasszon...

Kire használják a fiatalasszony megnevezést, milyen korú nőkre?

Figyelt kérdés

Volt nálunk egy idősebb férfi, aki így kezdte:

- mi újság nagylány? Habár nem is vagy te már lány , fiatalasszony.

(Nem vagyok férjezett) Csak kíváncsi vagyok miert nevezett előbb "nagylánynak" majd "fiatalasszonynak"?

okt. 4. 09:06
 1/7 anonim ***** válasza:
54%
Általában még nem megházasodott fiatal nőkre használták. Manapság szerencsére már a nevén szólítják az embert. :D
okt. 4. 09:15
 2/7 A kérdező kommentje:
Egyébként nincs ebben valami kicsit sértő, az ilyen asszonyos megnevezésekben?
okt. 4. 09:19
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A fiatalasszony szóban benne van az asszony, tehát férjezett nőkre használják. Ha használják, mert elég ritkán hallani. Értelemszerűen olyanokra, akik ezenkívül fiatalok is.

Nem egy agysebészet ez, csak egy összetett szót fel kell bontani elemeire és megnézni, mit jelentenek.

A nagylány szót még ritkábban használják, kb. az, amit manapság kamaszlánynak neveznek.

okt. 4. 09:33
 4/7 anonim ***** válasza:
82%
2. De, sok nő sértésnek veszi ma már, ezért is használják egyre kevesebben ezt a megszólítást, már csaknem teljesen kikopott.
okt. 4. 09:35
 5/7 A kérdező kommentje:
3-as ezért írtam, hogy nem vagyok férjezett... és ezért nem értem.
okt. 4. 09:37
 6/7 anonim ***** válasza:
22%

[link]

Nem nagyon várható el a mai emberkéktől, hogy több 100 éves hagyományokat tudjanak alkalmazni.

Inkább az, ha nem tudják, ne használják.

Bár még mindig lényegesen szebb csengése volt ezeknek, mint a kb 50 év alatt kiötlött mindenféle új név a nemekre.

okt. 4. 09:41
 7/7 Senior Séf ***** válasza:
Mért, a kisasszony jobb lett volna? Az nem férjezett, mégis benne van az asszony. Ilyeneken ne akadj fenn. A főnök próbált udvarias lenni.
okt. 8. 18:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!