Hogy kezdjem el élvezni az életet végre?
Ez tök jó, hogy felismerted, hogy ezek csak gondolatok nem igazak. Amikor legközelebb eszedbe jut egy ilyen nyugtázd le, hogy oké ez csak egy rossz beidegzett mondatt ami most elengedek, mert nincs valóságalapja.
Ezek a rossz beidegződések csak arra szolgálnak, hogy te rosszabbul érezd magad semmi valóságalapjuk nincs.
Vagy ha van is az összesembert össze lehetne hasonlítani mindenkinek lenne olyanja amivel jobb a másiknál vagy rosszabb.
De az a lényeg, hogy értékeld magad és ha valami nem megy fogadd el azt hogy ez most nem úgy megy de légy magadra büszke , hogy tovább csinálod és nem adod fel.
Amúgy vannak okai a rossz beigződéseknek ha nem válik ba akkor érdemes lehet egy pszchiológus ha annyira rossz hogy már elviselhetetlen
A sociak media-t csökkentsd.
A posztok 99%-a sikerpropagadna, és vagy azzal reagál az ember hogy ő is kirak 70 posztot hogy miylen f@sza élete van, holott nincs, vagy úgy ahogy te, mindenki máshoz képest nullának érzi magát.
Meg tudatosítsd hogy az ember értéke nem ezektől függ. ❤
Köszönöm szépen mindenkinek!🫶🏼
Szerintem ez onnan jön, hogy a szüleim mindig nagyon kritikusak voltak velem és emiatt kialakult bennem, hogy mindig 100%-on kell pörögnöm, ami lássuk be, hogy lehetetlen, mert emberek vagyunk és mindenkinek vannak nehezebb periódusok az életében és amikor nem sikerül úgy teljesítenem, ahogy elvárom magamtól, akkor jönnek ezek a gondolatok. Felnőtt vagyok már, de nehéz levetkőzni az otthonról hozott dolgokat.
Röviden pont az ellenkezőjét kell csinálnod. De ez nem ilyen egyszerű természetesen.
Első sorban ne másokhoz viszonyítsd magad. Elveszted a figyelmed önmagad jelétéről. Továbbá nem fedezed fel azt, hogy mik az erősségeid és nem tudatosítod önmagad értékességét.
Másod sorban talán túlságosan sokat adsz mások véleményére is. Nem mások élik az életed hanem te.
Végső sorban pedig, el kell kezdened értékelni azt amit csinálsz, alacsony elvérásokkal. Ez igazából már mentális játéknak mondanám, mert önmagaddal vívod folyamatosan a harcot.
Változásokat nem fogsz elérni egyik napról a másikra, és igazából szokás kérdése ez is. Bármilyen változtatást is szeretnél elérni azt tudatosan kell tenned (ha már magától nem megy). Az elején kellemetlen lesz de egy idő után ha elég kitartó vagy változtathatsz magadon.
A kérdés mindíg csak az lesz, mennyire igazán akarod-e, és hogy meg éri-e számodra.
Tudod másoknak sem fenékig tejfel az élete attól, hogy nem mutatják vagy posztolják. Teljesen felesleges másokhoz hasonlítanod magad, mert nem tudod mi megy az ő életükben, milyen problémákkal küzdenek a mindennapokban, milyen gondolataik vannak.
Te is egy teljes értékű ember vagy, hát szeresd magad! Ne hasonlítsd magad másokhoz, te így vagy jó ahogy vagy.
Szerintem első, kezdeti lépésnek valóban a közösségi média fogyasztásának csökkentése lenne a legjobb. Az ott látott dolgok csupán csak kiragadott popmás pillanatok, amik nem egészen, vagy szinte semennyire sem tükrözik a valóságot, ezekhez nem szabad a mi, saját életünket hasonlítani. Főleg, mivel sosincs / sosem lesz mások életére teljes, 100%-os rálátásunk, így pedig még pontatlanabb a hasonlítgatás. És ezeket mind úgy mondom, hogy nekem is volt olyan időszakom, amikor rendre mások, a netre kipakolt cuccaihoz mértem magam, amitől meg egyre rosszabbul lettem mentálisan.
Szóval ezeket igyekezz kerülni, a saját mentális egészséged érdekében is. A 4/6-os kérdezői kommentet pedig nagyon átérzem, én is ebben nőttem fel, és tényleg nehéz ezt levetkőzni, többé nem eszerint élni. Apró lépésekkel kell kezdeni, és menni fog. Sok sikert és kitartást kívánok! <3
Hallgasd meg a Hooligans: Rég volt c. számát és cselekedj úgy.
"Ne a múltban élj, mert ma van az élet"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!