Aki budhista életmódot, életszemléletet követ őszintén nem divatból az általában tényleg nyugodtabb, elégedettebb, boldogabb?
A buddhizmus igazából semmivel sem több, vagy jobb akármilyen más vallásnál, szimplán csak trendi és egzotikus. Hozzáteszem: nem is kevesebb más vallásoknál; pont azt nyújta, amit egy korrekt vallásnak kell.
Ha elengeded a brandet, és teszel két lépést hátra, akkor tulajdonképpen a fő pillérei szinte minden vallásnak nagyon hasonlóak: önmegtartóztatás, böjt, munkaszünetek, elmélyedés, példaképek, élet és halál kérdései stb. Azért ennyire hasonlóak, mert ezek mindegyike teljesen praktikus életbölcsesség. Minden kultúrában rájön valaki a tutira, amivel képes elégedetten, békésen, hosszan élni, a többieket meg érdekli, hogy hogy csinálták. Őket régen prófétának, ma meg influenszernek nevezik.
A vallás annyiban speciális, hogy az életbölcsességek köré spirituális rendszert építenek, a homályos részeket meg kitöltik egy felsőbb akarat döntéseivel. A tudomány fejlődése viszont kiütötte a spirituális maszlagot a nyeregből, de a bölcsesség még valid.
Ez amúgy rohadt vicces paradoxonokat teremt: miközben az emberek többségét - velem együtt - rá nem lehetne venni, hogy egy miatyánkot, vagy egy asztali imát elmormoljon, tele a facebook reggel-este meditáló, excelben hálanaplót író emberekkel; az nekem sem rég esett le, hogy a lefekvés előtti hálát adó ima egész konkrétan ugyanezt a célt szolgálta. Zseniális. 😁
Hát szerintem nem. Ugyanugy szenvednek max jobban birják a szenvedést. Nem hiába dolgoznak azon, hogy legyen végre meg a nirvána és soha a büdös életben ne kelljen erre a helyre visszajönni.
Szerintem egyebkent egyetlen vallás sem képes ezt meghozni. Amíg fizimai testben vagy ráadásul a 21.században addig szenvedni fogsz, mint a kutya.
Abben sem hiszek hogy le lehet ide hozni a szellemit meg a spiritualitást. Az itt, egy ilyen földi környezetben nem éli túl, meghal.
Emlékezz, mit mondott a Föld szelleme Az ember tragédiájában:
"Ez a lombik nekem
Nagyon szűk és nagyon tág".
Magyarul az ember itt keresheti a szellemit, lóf@szt nem ér vele, ha a szellemi nem keresi az embert. Már pedig az nem fogja keresni, a Földön biztosan nem, amiért nem is tudom elítélni, szellemkent én is elkerúlném ezt a helyet fényévekre. Nem-szellemként is...
😅
Nem Istenhívők is meditálnak, ez nem attól függ. De aki egy felsőbb lényhez és annak akaratához igazítja az életét a hit vagy a tudás által, az fel fogja használni a meditációt és egyéb szellemi gyakorlatokat a mélyebb kapcsolódáshoz.
"ráadásul a 21.században addig szenvedni fogsz, mint a kutya"
Ez még csak az eleje és kegyelmi időszakban élünk, mit szólsz akkor ha majd a Gonosz valóban megmutatja az igazi arcát? Mert hogy nem a jóra készül az is biztos! Éppen eltörölni próbálja az emberiséget, aminek a mélyebb okait valahol meg is értem. Eljutottunk a csúcsra és mégis nagyon rossz minden! Ilyenkor szokott jönni a jó öreg krízis, ami kimozdít minket a langyos iszapból. Két világháború nem volt elég, mi kell még? Ennél sokkal durvább most a helyzet!
A szellemit le tudod hozni a megélés által, max. a befogadás lesz csekély. Most is az van hogy minden elénk van rakva, de mint a vakok úgy viselkedünk és még rá is teszünk egy lapáttal.
Nem csoda ha a Gonosz erők kártékony férgeknek, parazitáknak tartanak minket.
Mi idéztük meg őket, ők csak elvégzik a rájuk háruló piszkos munkát.
Na az nem lesz kellemes!
Tanulunk belőle vagy sem?
"mit szólsz akkor ha majd a Gonosz valóban megmutatja az igazi arcát?"
Nekem mindegy mert én már nem leszek itt.
Egyébkent remélem nem nézel túl sok haborús propagandát. A félelemkeltes látom hatott rád is, most tovabbadod kindenkinek hadd féljünk.
A szeretetet meg lehet kukázni. Úgyis mindegy mert "gonosz idők jönnek"
"Technikai rombolás nélkül nem
tudja betölteni a Föld az iskola szerepét."
Ez hülyeség. Ez az elgondolás fog ahhoz vinni, hogy akkor kezdjünk el rombolni, mert hogy betölthesse a Föld az iskola szerepét. Ami a saját tettednek a kimagyarázása, saját magad felmentése a felelősség alól, és engedélyadás önmagadnak. Es hidd el van olyan elvetemült, aki ebben a mondatban a takarót látja, mivel majd lehet takarózni ha valamit épp meg akar csinálni.
Úgyhogy nem, NEM kell semmilyen rombolás még ehhez pluszba ami van. Nincs épp elég rombolás? Nem szenved még eléggé a természet meg az éghajlat?
Ha meg nem tudunk visszajönni, az csak áldás lesz.
Azt mondod gonosz idők jönnek? Mégsem bánod. Sem, hogy gonosz, sem, hogy a jövőben lévő fiataloknak milyen lesz. Milyen jövőt akarsz nekik?
Lemondasz a nekik való jó jövőről, mert téged nem érdekel.
Nem az ilyen gondolkodás miatt mérgezik meg az embereket az autók, a gyárak?
Nem emiatt megy tönkre, és szennyeződik a természet?
Az autó, meg a gyár kell, de az, hogy elpusztítják magukat is, meg a természetet is, az már nem érdekli őket.
Higgy Istenben, imádkozz Istenhez, kövesd Jézus Krisztus szavait, és olvasd az Újszövetséget.
Azért biztos bánod. Olyan nincs, hogy valakit a társadalom jövője ne érdekelje. A társadalom romlása, pusztulása ne érdekelje. És ne akarna olyan társadalomba élni, ahol a jövő embereinek van jövője.
Az emberek évezredek óta úgy éltek, hogy nem volt ilyen szennyezése az embereknek, és károsítása a természetnek. És életben tudtak maradni. Mért kéne egy olyan világban élni, ahol az emberek erre képtelenek, és már csak pusztítani tudnak?
Békében, egy kis munkával életben lehet maradni, modern eszközök nélkül is.
Hinni kell Istenben, imádkozni hozzá, és követni Jézus Krisztus szavait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!