Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Egy kívülálló meglátja az...

Egy kívülálló meglátja az ember viselkedésén ha szorongással küzd?

Figyelt kérdés
szept. 12. 09:54
 1/8 anonim ***** válasza:
59%
Igen.
szept. 12. 09:58
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez is ember függő … láttam már olyat hogy valakin olyan szinten látszott , hogy külső szemmel egyből egy beteg embernek ítélted volna meg.. Viszont sokszor énis szorongok, én akkor az ujjaimat nyomkodom, nézem a körmeimet, hálistennek már nem rágom, de azt is nagyon rágtam anno … izzadok , fogdosom a nyakam, próbálom le kötni magam valahogy.. nem tudom hogy az emberek észre veszik e , de még nem mondta senki a környezetembe 😁
szept. 12. 10:21
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a legtöbb mindenkin valszeg látszik, ha nemis magát a szorongást, de minimum talán lámpalázat le lehet szűrni,meg lehet állapítani, észre lehet venni elsőre is legtöbb esetben, hogyha fennáll. De lehet, hogy van, aki jól tudja leplezni, vagy alapból nem látszik rajta, ha szorong.
szept. 12. 10:32
 4/8 A kérdező kommentje:
Tőlem aprót kért egy hajléktalan, csak bankkártya volt nálam, de olyan szorongás kerített hatalmába, mert nem tudtam neki adni.😩
szept. 12. 10:32
 5/8 anonim ***** válasza:

Akik ezzel foglalkoznak vagy szimplán tudják mi mire utal, nos igen.

Nonverbálisan simán kiszúrható, de akár pár perces beszélgetésből is.

Kevés az olyan ember, aki tudatosan el tudja ezt rejteni. Ahhoz önmagának is tisztában kell lenni a dolgokkal, ok-okozatokkal, szóhasználattal, nonverbális kommunikációval stb. S azok se mindig képesek tökéletes álarcra.

Érdemes a probléma gyökerét kezelni, megoldani, rendbetenni.

szept. 12. 14:09
 6/8 anonim ***** válasza:
Ui: az emberi agy tudat alatt ösztönösen is érzi problémás társán, hogy valami nem okés. Ezért is kerülik őket az emberek.
szept. 12. 14:10
 7/8 anonim ***** válasza:
Többnyire igen. Pl.: kerüli a szemkontaktust, nem közelít a másikhoz, szeret6ügyel arra, hogy a többiektől távolabb legyen.
szept. 12. 19:55
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Sok dologtól függ; aki kívülálló, mennyire tud ilyeneket érzékelni, mennyire figyel fel ilyesmikre, de az sem mindegy, hogy a szorongó félnek mennyire erős a szorongása, az hogyan jelenik meg a gyakorlatban, mennyire látszódik rajta.

Vannak, akik nagyon jól tudják ezt leplezni, akiről még csak nem is sejtené az ember, hogy ilyennel küzd, ahogy olyan is, akiről kilométerekre lerí a dolog. De persze nem csak ez a két véglet létezik.

szept. 15. 00:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!