Albérlet vagy saját lakás?
Mo-on saját lakás, mert a bérbeadásnak nincs meg a szükséges kultúrája.
Normális országokban mindegy.
Előny:
-Nem vagy egy helyhez kötve, akár napokon belül is koltozhetsz másik varosba is
- Emiatt több a munkalehetoseged
- A javítási munkákat a foberlo dolga intézni és fizetni
Nyilván nagyon szuper a saját lakás, de sajnos a mai világban örökség nélkül nehezen elérhető. Főleg ha valaki nem akar egy istenadta mögötti zsákfaluba költözni, ahol nincs normális tömegközlekedés, bolt, munkahely.
A nagyobb, élhetőbb városokban nagyon drága egy saját lakás. Kb lehetetlen rá összespórolni átlagos fizetésből, akár csak az önerőre, aztán jöhet 20-30 év hitel, már ha adnak a fizetésedre... Az albérlet és kaució árát könnyebb összeszedni, bár azok is irreális áron vannak már. A híd alá nem mehet az ember, valahol lakni kell. Az albérletnek is van előnye,, mert rugalmas, könnyebb váltani, ha pl másik helyen kapsz munkát. Egy lakást eladni mindenképp bonyolultabb, főleg ha nincs nagyon jó helyen. Egy albérletben meg állandóan ki vagy téve a lakbéremelésnek, a tulaj hülyeségeinek, bármikor kitalálhatja, hogy eladja a lakást és költözni kell.
Annak a legjobb, akinek a szülei tudták lakást venni vagy támogatni egy önerővel, hogy be arra kelljen évekig gyűjteni és albérletet fizetni. Sajnos a többség azért nem ilyen szerencsés. Nekem a szüleim is szegények voltak, saját lakásuk sincs. Kb lehetetlen így, hogy nekem valaha legyen, hiába dolgozok, spórolok mindenen.
Én voltam már több bérleményben is, soha senkivel nem volt bajom. Ésszel kell főbérlőt választani, na meg olyan embernek kell lenni, akit a normális tulajok szívesen választanak.
Nyilván előny egy saját lakás, de a mai árak mellett nem megtérülő befektetés. Fent is kell tartani, az is baromi sok pénz. Max. ha kiadod, akkor éri meg. Én találtam olcsón jó albit, ez nekem teljesen megfelel. Aztán majd 20 év múlva öröklök házakat.
"Ésszel kell főbérlőt választani"
Honnan látod előre, hogy mennyire lesz majd normális? Mert kb mind annak tűnnek elsőre.
Egyik sem, mert a saját lakáson a használt lakást értik az emberek.
Újépítésű lakásra teszem le a voksom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!