Más is nehezen viseli már ezt a nem szűnő hőséget?
Rosszabb az egyfolytában panaszkodo embereket hallgatni. Menj el strandra, ülj ki az udvaron egy medencébe, vagy fürödj meg.. Azert vannak opciók. V
Ágy vegyél klímát ha ennyire nem bírod.
Tessék, ezt a magadfajtának találták ki, menj és beszéld meg a többiekkel, hogy milyen szar, itt meg szűnj már meg végre, nagyon unjuk már a nyekergést.
Nem gondolom azt, hogy rendben vannak a 30+ fokok - szeptember elején Közép-Európában, - sokkal komolyabb problémának vélem azonban a napi szintű hőingadozás mértékét. A Közép-Európában élő népcsoportok nem arra vannak genetikailag kódolva, hogy csípőből kezeljék az átlagosan 15-20 fokos napi szintű hőingadozásokat! Nincs rendben, hogy amikor indulsz reggel dolgozni, 18 C° van, amikor indulsz hazafelé vagy bevásárolni a munkahelyedről, akkor meg 36! Szerintem ez a körülmény az, amely jobban felőrli az emberek egészségét, energiáit!
Ma is hazajöttem, visszahűltem - üzemi hőmérsékletre, - ettem egy pár darab linzert, ledőltem és "elájultam", - elaludtam, mint akit leütöttek!
Most ébredtem 21:30 körül - annak ellenére, hogy nem érzem magam betegnek és nem talicskáztam 30 tonnát!
Kicsi, nyílászárókkal jól hőszigetelhető helységben érdemes tartózkodni ilyenkor. Ha nem megoldható, sokat jelenthet egy tárhatároló szerepet betöltő függöny is - még ha csak csipkéből van, akkor is! Rolóból a fehér - vagy ahhoz közeli árnyalatú, világos színű - a legjobb "félárbócon", rácsosra leengedve! Ha nincs rolód, de van eszközparkod, hűtsd az ablakot is egy ventilátorral, - mert ilyenkor úgy viselkedik a felforrósodott, átmelegedett ablaküveg, mint egy hősugárzó, pláne, ha szimpla rétegű! Ilyen szélsőségben érdemes egy fehér színű lepedőt felhasználva visszaverni a Nap fényét is, - hamarabb érsz célt... Amelyik ventilátor a te hűtésedről gondoskodik, azt a legjobb cirkuláltatni és elé tenni egy minél szélesebb szájú edénybe, - mondjuk lavórba - hideg vizet, amelybe jeget dobálsz. Túl sok vízben kevés jég, kevés vízben túl sok jég nem hatékony! A jégről jó, ha tudsz gondoskodni, mert hamar el fog olvadni a lavórban, - de teszi a dolgát! Hideg vízbe mártott, nem csöpögő ruhaszövet ventilátorral hűtése is javíthat a helyzeteden! Érdemes mellőzni ilyenkor a megerőltető, hirtelen mozdulatokkal járó tevékenység végzését is!
Panel lakás legfelső szintjén éltem így túl számos nyarat, - amelyet napi szinten három oldalról és a tetején melegített naphosszat a Nap! Éjjel a plafon volt a leghatékonyabb fűtőtest Közép-Európai szinten is, - 3-4 törölközőt is cseréltem magam alatt egy éjjel, amíg ki nem alakítottam ezt a stratégiát, - melynek köszönhetően nem tudtak azon a szinten átmelegedni a felületek, mint ezt megelőzően! Reggel felkeltem és már akkor ráküldtem a ventilátort az ablakra, amikor még nem is sütötte a Nap, - de nem is forrósodott át az üveg! :D
Még az ivásról:
A jéghideg italokkal ártasz legjobban magadnak és azzal, ha az izzadt testedre ráfagyasztod - pl. légkondival (átmenet nélkül) - az izzadtságot!
Hangszál gyulladásig is elfajulhat egy ilyen történet, ha nem figyelsz oda erre! -Rokonom most kecmereg ki egy egész testére kiható gyulladásos betegségből és a főnököm is így fázott meg!
Többet érsz egy langyos, savanykás itallal, amely nem sarkallja a szervezetet fűtésre! A hűtőből kivett italt érdemes összekeverni 1-4 vagy 2-3, szélsőségesebb esetben 1-2 - hideg-meleg - arányban! Ha ennél hidegebbet iszol, nem jössz ki belőle hosszútávon!
Kipróbált, működő stratégia ez is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!