Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Más is nehezen viseli már ezt...

Más is nehezen viseli már ezt a nem szűnő hőséget?

Figyelt kérdés
Nemrég értem haza, tűző napon jöttem. Itt fekszem a kanapén a venti alatt, vizes törölköző a fejemen, mert felforrt a testem. A lakásban semmit nem lehet csinálni, odakint semmit nem lehet csinálni. Úgy érzem kiszipolyozott ez az afrikai "nyár", már nincs erőm semmihez, lelkileg is tönkretesz ez a tehetetlenség.

szept. 2. 15:44
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
55%
Nem, én nagyon jól bírom. Nekem sincs klímám, nem hőszigetelt a ház, 30 fok van bent is.
szept. 2. 15:52
 2/15 anonim ***** válasza:
45%

Rosszabb az egyfolytában panaszkodo embereket hallgatni. Menj el strandra, ülj ki az udvaron egy medencébe, vagy fürödj meg.. Azert vannak opciók. V

Ágy vegyél klímát ha ennyire nem bírod.

szept. 2. 15:53
 3/15 anonim ***** válasza:
81%
ekkora mértékű meleget nem lehet bírni.
szept. 2. 16:05
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Inkább az eső hiányt.Szakadhatna egy hétig,mire meglátszana.
szept. 2. 16:42
 5/15 anonim ***** válasza:
89%
24 éve aktívan pofáznak a világban h egyre melegebb lesz...mégsem történt semmi változás , csak rosszabb irányba.
szept. 2. 17:12
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Ó-ó-ó afrika..
szept. 2. 17:53
 7/15 anonim ***** válasza:
Kókuszdió
szept. 2. 18:35
 8/15 anonim ***** válasza:
0%

[link]

Tessék, ezt a magadfajtának találták ki, menj és beszéld meg a többiekkel, hogy milyen szar, itt meg szűnj már meg végre, nagyon unjuk már a nyekergést.

szept. 2. 19:11
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem gondolom azt, hogy rendben vannak a 30+ fokok - szeptember elején Közép-Európában, - sokkal komolyabb problémának vélem azonban a napi szintű hőingadozás mértékét. A Közép-Európában élő népcsoportok nem arra vannak genetikailag kódolva, hogy csípőből kezeljék az átlagosan 15-20 fokos napi szintű hőingadozásokat! Nincs rendben, hogy amikor indulsz reggel dolgozni, 18 C° van, amikor indulsz hazafelé vagy bevásárolni a munkahelyedről, akkor meg 36! Szerintem ez a körülmény az, amely jobban felőrli az emberek egészségét, energiáit!

Ma is hazajöttem, visszahűltem - üzemi hőmérsékletre, - ettem egy pár darab linzert, ledőltem és "elájultam", - elaludtam, mint akit leütöttek!

Most ébredtem 21:30 körül - annak ellenére, hogy nem érzem magam betegnek és nem talicskáztam 30 tonnát!

szept. 2. 23:13
 10/15 anonim ***** válasza:

Kicsi, nyílászárókkal jól hőszigetelhető helységben érdemes tartózkodni ilyenkor. Ha nem megoldható, sokat jelenthet egy tárhatároló szerepet betöltő függöny is - még ha csak csipkéből van, akkor is! Rolóból a fehér - vagy ahhoz közeli árnyalatú, világos színű - a legjobb "félárbócon", rácsosra leengedve! Ha nincs rolód, de van eszközparkod, hűtsd az ablakot is egy ventilátorral, - mert ilyenkor úgy viselkedik a felforrósodott, átmelegedett ablaküveg, mint egy hősugárzó, pláne, ha szimpla rétegű! Ilyen szélsőségben érdemes egy fehér színű lepedőt felhasználva visszaverni a Nap fényét is, - hamarabb érsz célt... Amelyik ventilátor a te hűtésedről gondoskodik, azt a legjobb cirkuláltatni és elé tenni egy minél szélesebb szájú edénybe, - mondjuk lavórba - hideg vizet, amelybe jeget dobálsz. Túl sok vízben kevés jég, kevés vízben túl sok jég nem hatékony! A jégről jó, ha tudsz gondoskodni, mert hamar el fog olvadni a lavórban, - de teszi a dolgát! Hideg vízbe mártott, nem csöpögő ruhaszövet ventilátorral hűtése is javíthat a helyzeteden! Érdemes mellőzni ilyenkor a megerőltető, hirtelen mozdulatokkal járó tevékenység végzését is!

Panel lakás legfelső szintjén éltem így túl számos nyarat, - amelyet napi szinten három oldalról és a tetején melegített naphosszat a Nap! Éjjel a plafon volt a leghatékonyabb fűtőtest Közép-Európai szinten is, - 3-4 törölközőt is cseréltem magam alatt egy éjjel, amíg ki nem alakítottam ezt a stratégiát, - melynek köszönhetően nem tudtak azon a szinten átmelegedni a felületek, mint ezt megelőzően! Reggel felkeltem és már akkor ráküldtem a ventilátort az ablakra, amikor még nem is sütötte a Nap, - de nem is forrósodott át az üveg! :D

Még az ivásról:

A jéghideg italokkal ártasz legjobban magadnak és azzal, ha az izzadt testedre ráfagyasztod - pl. légkondival (átmenet nélkül) - az izzadtságot!

Hangszál gyulladásig is elfajulhat egy ilyen történet, ha nem figyelsz oda erre! -Rokonom most kecmereg ki egy egész testére kiható gyulladásos betegségből és a főnököm is így fázott meg!

Többet érsz egy langyos, savanykás itallal, amely nem sarkallja a szervezetet fűtésre! A hűtőből kivett italt érdemes összekeverni 1-4 vagy 2-3, szélsőségesebb esetben 1-2 - hideg-meleg - arányban! Ha ennél hidegebbet iszol, nem jössz ki belőle hosszútávon!

Kipróbált, működő stratégia ez is!

szept. 2. 23:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!