Férfiak! Mit jelent számotokra az az új, nehezen behatárolható jelentésű szó, hogy nyomasztani, nyomasztás?
Nő vagyok, de számomra ez egy újfajta, nehezen értelmezhető szó, amit egyelőre csak férfiak szájából hallottam. S tőlük is csak az olyanokéból, akik el akarták kerülni a mélyebb, értelmesebb beszélgetéseket, maradtak a sör-meccs szinten, mert az "kikapcsol", a többi számukra "nyomasztás".
Születésem óta magyar az anyanyelvem, de ilyen szót még soha nem hallottam. Létezik olyan, hogy valami nyomasztó, de azt az aggodalomra okot adó, esetleg várhatóan tragikus eseményekre, szituációkra mondjuk.
Ige formájában nyomasztani valakit szerintem egy mondvacsinált lózung, ugyanis ez nem egy cselekvés, mégis előszeretettel terjed a köznyelvben.
S számomra már olyan negatív jelentése van, amikor az ember így akar kitérni a valós problémák, esetleg a másik érzései alól, s még a másikat hibáztatja érte, jó szómágus módjára.
Hölgyek, a párotok használja ezt a szót? Esetleg ti magatok? Mire?
Kérlek, a válaszotokhoz azt is írjátok oda, hogy FFI vagy Nő.
Köszönöm.
Amikor egy nő nyaggat. Érzelmi zsarolás, hiszti, energiavámpírkoás, követelőzés stb.
F
Na, mondom én. A hármas számú úriember tökéletesen kibújt így az alól, hogy megpróbáljon bármit is megérteni. Helyette a nő a hülye.
Akkor jól éreztem, hogy ezt jelenti. Végtelenül irritáló. Már külön szót is alkottatok rá.
Nő vagyok, de tudom mit jelent a szó. Elég gáz, ha neked ez magyarként egy férfiak által létrehozott új szónak minősül... A 3masnak meg úgy kiforgatod a szavát, hogy az nem igaz. Nem is értem melyik világban élsz.
Nyomasztó egy nő vagy.
"Nő vagyok, de számomra ez egy újfajta, nehezen értelmezhető szó, amit egyelőre csak férfiak szájából hallottam"
Mivel ez egyáltalán nem extrémen ritka és főleg egyáltalán nem új kifejezés, szerintem te nem nő vagy, hanem a nőket próbálod itt komplett hülyének beállítani.
Ez nem új szó és nem is nehezen behatárolható…
Ha olvasol sűrűn találkozol vele, de még közép sulis olvasmányokban is előfordul..
"Teljes lelki nyomasztás alatt volt az előző munkahelyén, ezért ment el onnan", azaz: valaki(k) nagyon rá szálltak az illetőre, ellehetetlenítették a munkáját. Tehát egy negatív értelmű cselekedet, szó ez.
"El lehet nyomasztani a dohányzás utáni vágyat, csak akarat kérdése". Tehát valami leállására törekedni lehet vele.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!