Kérdés a transzszexuálisoknak: Ti rühellitek a szüleiteket?
Sziasztok, én egy 22 éves MTF vagyok, és személy szerint neheztelni és gyűlölni tudom a szüleimet, amiért hagyták, hogy végigmenjek a férfi pubertáson. Már 8 éves korom óta súlyos nemi diszfóriában szenvedek. A szüleim már 3 éves koromban észrevették, hogy valami nincs rendben velem, amikor elkezdtem azt állítani, hogy lány vagyok, nem pedig fiú. Egyszer teljesen kiborultam, amikor egy középkorú hölgy azt mondta nekem: "Milyen aranyos kisfiú vagy." Illetve anyám egyszer azt vette észre, hogy ollóval próbáltam magam kasztrálni öt évesen.
Tizennégy éves koromban coming outoltam a családom előtt, és ők teljesen ellenezték, hogy pubertásblokkolókat szedjek.
Sokszor vagdostam magam a pubertáskorom alatt, miközben végignéztem, ahogy a tesztoszteron hatásai kibontakoznak a saját szemem előtt. Nagyon lefogytam és most is nagyon sovány vagyok (50 kg).Lehet, hogy melodramatikusnak tűnik, amit mondok, de ahogy a tesztoszteron férfiasította a testemet és az arcomat, az mélyen traumatizált, és sok lelki sebet hagyott maga után. A problémáimat tovább súlyosbította az is, hogy az iskolában súlyosan zaklattak.
Amikor betöltöttem a 18-at, nem tudtam elkezdeni a HRT-t a COVID-19 miatt. Az országban, ahol élek minden endokrinológus és pszichiáter azt állította, hogy nem vesznek fel új pácienseket a világjárvány alatt.
Már 184 cm magas voltam, széles vállakkal, nagy mellkassal, nagy lábakkal és kezekkel, valamint szőrös testtel Amit már lézereztetek az arcommal együtt), és 18 évesen elkeseredettnek undorítónak éreztem magam, ezért megpróbáltam öngyilkosságot elkövetni azzal, hogy üvegszilánkkal felvágtam az artériáimat a karjaimon és a combjaimon.
Majdnem sikerült megölnöm magam, de az orvosok valahogy megmentettek.
Ez valahogy ráébresztette a szüleimet arra, hogy komolyan gondolom a tranzíciót és segítettek pszichiátert találni, aki aztán transzszexualitással és nemi diszfóriával diagnosztizált, majd elküldött egy endokrinológushoz, de akkor már 20 éves voltam, nem is beszélve arról, hogy az endokrinológus haszontalan volt, ahogy a másik kettő is, akiknél voltam, miután rájöttem, hogy az első endokrinológus nem fog megfelelően segíteni az orvosi átmenetemben "ahogyan egy endokrinológusnak illene" módon.
Nemrég váltottam egy másik endokrinológusra, és ő kompetensebbnek tűnik, mint az előző három endokrinológus, akik korábban hormonokat és T-blokkolókat írtak fel nekem.
A mai napig ugyanúgy érzek magam iránt, mint 18 éves koromban. Őszintén félek attól, hogy soha nem fogok tökéletesen átmenni, és hogy soha nem lesz barátom.
A szüleim most támogatnak, és még azt is megengedték, hogy bérmentesen velük éljek, hogy pénzt takaríthassak meg mind a hat műtétre, amin át akarok esni.
De túl késő. A sebészek csak bizonyos mértékben tudják megváltoztatni az arcomat és a testemet. Soha nem leszek kicsi. Úgy érzem, hogy soha nem leszek tökéletesen cis-passing transz nő, annak ellenére, hogy minden nagyon agresszív műtéten átesem, amelyre most kezdek pénzt félretenni.
Nagyon utálom a szüleimet. Alig várom, hogy átessek az összes műtéten és külföldre költözzek (vagy Kanadába vagy az USA-ba), és végleg megszakítom a kapcsolatot a családommal. Tönkretették az életemet, és mindig boldogtalan és magányos leszek. Most már értem, miért állítja sok forrás, hogy a transz nők átlagos élettartama 30 év. Vagy megölik ôket vagy ôk saját maguk végeznek magukkal.
Egyedül vagyok azzal, hogy ennyire gyűlölöm a szüleimet?
"Most már értem, miért állítja sok forrás, hogy a transz nők átlagos élettartama 30 év"
Na de azért, mert instabil, önveszélyes mentális betegek. Te pár évesen saját kézzel kasztrálni akartad magad, ne csináljunk már úgy, mintha egészséges lennél.
Szerintem ne hibáztasd a szüleidet, látod, most segíteni akarnak.
Csak ők nem igazán tudták ennek a biokémiai hátterét, nem hiszem, hogy belemerültek a témába.
1x segítettem egy lánynak, aki fiú akart lenni, ő a szülei tudta nélkül fórumokon keresett hormont, én tudtam neki szerezni. Pedig az ő szülei nagyon ellenezték ezt az egészet.
Mit mondjak, én is. :(
Mert sajnos hatalmas kárt okoz az egész endokrin rendszerben a gyógyszeres kezelés.
A tesztoszteront a legkönnyebb amúgy blokkolni, simán még gyógynövényes, recept nélküli verziók is vannak.
Csak a neten kellett volna túrni kicsit utána.
"ollóval próbáltam magam kasztrálni öt évesen"
Köszönjük a napi troll kérdést!
Ez komplex kérdés. Minden más kérdésben szeretem a szüleimet. Azon belül ami tàrsadalmilag elfogadott, tàmogattak és magukat nem kímélve làtàstól vakulàsig dolgoztak hogy a tàrsadalmilag elfogadott kereteken belül MINDENT megadjanak nekem. Szegények voltunk, rengeteget küzdöttek azért hogy kicsit jobb legyen nekem és hugomnak is.
Viszont jobb szó hiànyàban hatalmas hatalmat adtak és adnak ma is màsok véleményének. Ha valaki rosszul néz ràjuk vagy nem olyan hangsúllyal köszön a boltban, egész nap azon nyomasztjàk a lelküket.
Ezért ebben az egy dologban soha nem àlltak ki mellettem. Sőt kimondottan elnyomattàk velem. Hisz mit gondolnànak rólunk (nem rólam, hanem a csalàdról kollektíven) az emberek.
Nem utàlom őket. De tudom hogy a "mindenben szàmíthatsz rànk" csak addig igaz, amíg a környezet véleményével nem megy szembe az, hogy tàmogatnak. Csalódott vagyok így utólag. Nagyon màs lenne az életem, ha nem olyan emberek véleményét kellett volna figyelem elött tartani, akik amúgy is talàltak kifogàst arra hogy utàljanak minket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!