Milyen a kínai munkamorál?
Ugye a híresen megszállott japán, dél-koreai munkamorált ismerjük, de a kínai milyen?
Milyen egy kínai munkás,milyen egy kínai munkáltató?
Itthon ez a rengeteg éttermet, kiskereskedelmet vezető kínainak honnan volt ennyi tőkéje egy másik kontinensen nyeredéges vállalkozásokat vezetni?
Nem kimondottan a munkamorálhoz tartozik, de itt, ahol lakom, van egy kínai divatüzlet meg ilyen mindenes. Konyhai dolgok, kütyük,stb. Kb. 500m2(?). Az eladó csajok télen nagykabátban dolgoznak, mert a kínai nem fűti a helyiséget.
Tavaly előtt állást kerestem, pont volt oda felvétel.
Minimálbér, reggel 9-től este 18:00-ig, szombaton 17-ig, mindennap menni kellett volna.
Hát nem mentem.
A másik kínai hasonló volt, az inkább háztartási bolt, de ott a főnökük bent lakott a raktárban a családjával. Be is lehetett látni, mikor pakoltak, a vevők meg ugye mentek a sorok között, ott voltak a fasza kis matracok, meg minden.
Itt is ismertem a csajokat, sokat dumáltunk.
Spórolós, hajtós, belüket kidolgozó és dolgoztató emberek.
De ez csak az én véleményem két, saját tapasztalat alaján.
Gagyi
Minőségtelen
Tömeggyártás
Szolga munka
Tűrés
Megalázás
Szenvedés
A mi partnereink mint a japánok. Mindent is megcsinálnak, éjjel nappal, heti 7 nap nyomják, minőség is van.
Cserébe amikor leállnak 1-2 hétre ünnepek miatt, akkor teljesen megáll az élet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!