Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha szeretném támogatni a...

Ha szeretném támogatni a hajléktalanokat, azt kis dolgokkal is megtehetem egy hajléktalan szállón?

Figyelt kérdés

Pár napja szembejött velem az utcán egy középkorú férfi. Láttam rajta, hogy nagy bátorság kellett, hogy leszólítson és hogy szégyelli, hogy pénzt kér, pedig csak ennivalót szeretett volna venni. Odaadtam neki azt a kis pénzt, ami nálam volt, és úgy érzem, ez elindított bennem valamit. Annyira hálálkodott utána és könnybe lábadt a szeme, és nekem ez minden pénzt megért.

Az ilyen iszákos hajléktalanoknak egyébként nem szoktam adni semmit soha, de ezt a férfit nagyon megsajnáltam és rossz volt belegondolni, hogy mennyi ilyen ember lehet.

Még tanulok, nem keresek, de arra gondoltam, ha lesz időm, csinálnék esetleg sütit és elvinném valahová, csak nem tudom, lehet-e ilyet. Így random az utcán nem szeretném osztogatni, kicsit furcsa lenne :D

Nem azt akarom, hogy miattam megszűnjön minden problémájuk, csak egy apró kis örömöt akarok okozni, amit mindenki megérdemel.

Előre is köszönöm a segítő válaszokat!

20/l

szept. 1. 00:15
 1/7 anonim ***** válasza:
84%
Szép gesztus, de előbb - utóbb jelentkeznek majd a cimborái is.
szept. 1. 00:30
 2/7 anonim válasza:
86%

Mint hajléktalan ellátásban dolgozó szocmunkás, azt kell mondjam, hogy nagyon cuki vagy :D

Vannak nappali melegedők, éjjeli menedékhelyek, ahol sorban állás szokott lenni rosszabb idő esetén. Ilyenkor pl tök jól esne nekik egy meleg tea vagy süti.

Ilyen melegben pedig a hideg víz. Az ilyen jellegű ellátók körül mindig szoktak lézengeni is, oda is tudsz vinni valamit osztogatni. De szállóra nem biztos, hogy be tudsz menni, előtte mindenképp hívd fel őket és kérdezd meg, hogy lehet-e. :)

Sok sikert és az ellátottak nevében is köszönjük, hogy vannak még ilyen emberek 😊

szept. 1. 00:40
 3/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Mindenképp meg fogom próbálni ☺️
szept. 1. 00:48
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Azt se hagyd figyelmen kívül, amit az egyes írt. Nekem a munkahelyem mellett van egy szálló, de több ember is javasolta, hogy oda ne vigyek semmit, mert nem jó, ha felismernek, ki tudja milyen emberek vannak közöttük, lehetnek olyanok, akik betalálnak random, hogy kellene még ez meg az. Nekünk eleve van egy másik hely, ahová szoktunk vinni dolgokat, csak ez meg ugye bármikor útba esett volna, de végül is maradok az eredeti helynél.
szept. 1. 05:40
 5/7 anonim válasza:
0%
Ezek allami koldusok napi 30-50-ert. Szerintem a kiiro is az.
szept. 1. 11:14
 6/7 anonim ***** válasza:
Nemes gesztus, valóban:).
szept. 1. 22:33
 7/7 A kérdező kommentje:

Igazatok van, azért óvatosnak is kell lenni.

Még az jutott eszembe, hogy biztos vannak olyanok, akiknek vannak mozgásszervi problémájuk, és valahogy rajtuk segíteni. Ez lehetséges volna? Esetleg valamilyen összekötőn keresztül. Gyógytornász leszek, nemsoká diplomázok.

szept. 2. 01:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!