Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan válik valaki szolgává?...

Hogyan válik valaki szolgává? Miért akarna bárki is másokat szolgálni és folyamatos alsóbbrendűséget érezni?

Figyelt kérdés
aug. 30. 10:01
 1/3 A kérdező kommentje:
Nem teljesen világos
aug. 30. 10:01
 2/3 anonim ***** válasza:
60%

Omm. Mindenki valakinek, valaminek az alárendeltje. Ezen nem igazán tudsz változtatni.

Mivel közösségben élünk te azért dolgozol hogy nyújts valami szolgáltatást annak aki neked nyújt valami mást. Pl kaját.

Ha nem akarsz szolga lenni akkor élhetsz teljesen egyedül, a társadalomtól távol de akkor sokkal rosszabb lesz mint mondjuk egy főnöknek dolgozni.

aug. 30. 10:12
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem szép dolog szolgálni, ha önként teszed. Legyen az klasszikus vendéglátás, önkéntes munka, egészségügyben az ápolói feladatok, dolgoztam pár ilyen helyen, leginkább önként, és nekem örömet szerzett, hogy szolgálhatom a többi embert. Egyáltalán nem éreztem magamat alsóbbrendőnek, sőt!

Aztán sokat dolgoztam emberekkel, és a magadfajta szép lassan megölte az ártatlan lelkem. Soha, soha nem fogod megérteni, mit jelent az, mikor önként végzel szolgálatot, hogy a legegyszerűbb dolgot mondjam, mikor felmész a felső szomszédhoz, és elmosogatsz, kitakarítasz, bevásárolsz csak azért, mert tudod, hogy ő már nem igazán tud mozogni, de te megteheted ezt érte. Tényleg örömet okoz, neki is, nekem is. De ma már nagyon megválogatom, kihez hogy állok, mert tudom, hogy vannak ilyen retkek, akik azt hiszik, hogy alattuk állok, ha pl. lefőzök nekik egy kávét, mert ez a munkám...

aug. 30. 23:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!