Akik megvetik az emberiséget a folyamatos csalódás miatt, és teljesen elvesztették a hitüket az emberekben, azok előtt két út áll?
1. Tovább süllyedni a depresszióban, ami bizonyos esetekben öngyilkossággal is végződhet.
2. Erőt meríteni a sok csalódásból, és valami hatalmasat alkotni.
En is csalódtam az emberekben, de nem õket hibáztatom, hanem saját magamat,mert hittem bennük, azt hittem olyanok,mint én vagyok.Ovatosabb lettem,senkivel már nem osztok meg semmit sem,amivel ártani tudnának.
Igen bántja az embert, hogy olyanok támadtak hátba, akirõl álmomban sem hittem volna,hogy képesek ilyesmire.
Az elsõ kérdésed semmiféleképpen sem, csakis a 2.-ik.
"ne állj bosszút se, mert azzal csak lealacsonyodsz az ő szintjére."
Tipikus jól hangzó téveszme, amit talán a papok találtak ki, hogy a szegény, szenvedő népet kordában tartsák.
Luther fellépését pont ez indította el, hogy már torkig voltak azzal, amit a nagyok műveltek a néppel.
Nincs olyan homogén csoport, hogy "az emberek", meg olyan se hogy "a nők", meg "a férfiak."
Ha mindenkit egyformának látsz, akkor a te sötét szemüvegedben, vagy a túlzott elvárásaidban kell keresned a hibát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!