2 iskola egyszerre? Lehetséges?
Gyógytornász hallgató leszek szeptembertől.
A hosszútávú cél egy vállalkozás, ahol gyógytornász és személyi edzéssel foglalkozom.
Tehát előbb utóbb kell mindkét papír.
Meghirdettek egy képzést, sportedző (sportág megjelölésével), tehát magyarul: lehetek sportedző (fitnesz-testépítés).
Ezt 2 év alatt tudnám elvégezni, esti képzés, heti 2x kell valamikor bemenni.
Lehet egyszerre a kettőt? Mármint egyetem mellett felnőttképzés? Annyiból előnyöm lenne, hogy megnéztem a tantárgyakat és ez a sportedző 70%-ban azt fogja tanulni, mint amit egyetemen tanulnék gyógytornászként. (anatómia, egészség, stb)
Tehát nem lenne annyira nehéz. + testépítés, személyi edzésből álmomból felketve is levizsgázok bármelyik nap bárkinek..
Az egyetem nappali képzés, 8 félév. Tehát 4 év alatt lenne 2 szakmám és 2 év után (miután megszereztem az edző papírt) tudnék dolgozni valahol egyetem mellett a szakmámban. Nem hangzik rosszul, a kérdés a kivitelezhetőség.
Van lehetőség egyszerre 2 helyen tanulni?
Én ugyan így fogom szeptembertől, járműmérnök meg autószerelő egyszerre.
Jogilag semmi akadálya, és meg is éri, ha szerzel 2 hasonló területű végzettséget, legalább látják hogy érdekel, és ezt az utat szeretnéd járni. Ha meg válalkozni szeretnél a diploma elengedhetetlen. Meg van aki úgy gondolja hogy akinek szakmája van nem érti az elméletet, akinek meg diplomája béna gyakorlatból, így egyiket se mondhatják Rád, akiknek ilyen gondolataik vannak! 😃
Előző vagyok.
Még annyit gyorsan hozzáteszek, hogy diákigazolványt az egyetemen igényelj, ha az nappali, mert az többet tud, és az viszont kettő nem lehet egyszerre! Ha at egyetem levelező akkor tök mindegy.
Átgondoltam, végül a gyógytornász mellett döntök csak, később pedig elvégzek valami rövidebb képzést, csak hogy legyen róla papírom.
90%-ban sajnos ez a személyi edzősködős képzések elavult dolgokat tanítanak (kb. úgy képzeljétek el, mintha egy mai modern autó helyett egy ősrégi autóról tanulnátok. :D), így sok hasznát nem venném az ottani dolgoknak és ez csak egy felesleges 2 év "szenvedés" lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!