Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Udvariatlanság egy kirándulás...

Udvariatlanság egy kirándulás meghívásra így válaszolni?

Figyelt kérdés
Mondd el hogy hova, mikor, mik lesznek a programok és megmondom majd hogy szeretnék e menni/lesz e kedvem.

aug. 24. 20:16
 1/8 anonim ***** válasza:
62%
Nekem ez egy kicsit nyers, de ez én vagyok. Ugyanakkor meg az a része érthető, hogy tudni szeretné a konkrét programot, helyet, dátumot, és az alapján döntene, csak akkor fogalmazhatott volna kicsit tapintatosabban. Ha ez egyáltalán a jó szó rá.
aug. 24. 20:18
 2/8 anonim ***** válasza:
87%
Aha. Ezek fontos infók, de nem ebben a stílusban kell feltenni a kérdéseket.
aug. 24. 20:18
 3/8 anonim ***** válasza:
64%

Ez igy nem olyan mintha kirandulasrol azaz egy jo időtöltesrol lenne szó. Egy kirandulasra invitalas az az hogy vmi pozitiv "emberi kedvességi" meghivast kapsz.

A megfogalmazas nálam akkor állna helyt csak, ha vmi jogi hivatali birosági rendorsegi üzleti vagy akármi hasonlo ügyben hívnának. Akkor viszont diplomatikus lennék én is érzelmi megnyilvánulások nelkul.

Kirandulás esetén ha vmi gyanus is(hogy esetleg vmi olyanba invitálnának ami nekem negativ lenn) finomabban árnyaltabban fogalmazok bőven.

aug. 24. 20:39
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Igen.

Javasolnám inkább ezt a megoldást (ha te írnád):

"Köszi a meghívást. Szeretném tudni, hogy hová, mikor mennénk, és mik lesznek a programok. Ennek függvényében tudok döntést hozni."

Persze át lehet fogalmazni, de remélem érezhető a különbség.

aug. 24. 21:19
 5/8 anonim ***** válasza:
87%
Ha szó szerint így mondod, akkor igen
aug. 24. 21:24
 6/8 A kérdező kommentje:

Szó szerint nem teljesen így mondtam hanem úgy hogy majd mondd el a részleteket és akkor majd megmondom hogy szeretnek-e/lesz-e kedvem. Plusz hozzatettem hogy nekem attól függ hogy megyek e hogy hova utaznánk

De ja a kérdésben jobban kifejtettem

aug. 24. 21:29
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem tudod, hogy mikor és hova mennétek, az nem meghívás, csak beszélgetés egy kirándulásról. Egyértelmű, hogy tudnod kell, hogy mikor,hova mennyi időre mennétek. Szóval nincs miről beszélni udvariatlansággal kapcsolatban.
aug. 25. 07:58
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Talán az a legjobb, ha megköszönöd a meghívást és megkérded a részletek.

Majd ha ez megvan, utána adod meg a választ. Nem kell előre közölni, hogy a céltól teszed függővé.

aug. 25. 10:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!