Udvariatlanság egy kirándulás meghívásra így válaszolni?
Ez igy nem olyan mintha kirandulasrol azaz egy jo időtöltesrol lenne szó. Egy kirandulasra invitalas az az hogy vmi pozitiv "emberi kedvességi" meghivast kapsz.
A megfogalmazas nálam akkor állna helyt csak, ha vmi jogi hivatali birosági rendorsegi üzleti vagy akármi hasonlo ügyben hívnának. Akkor viszont diplomatikus lennék én is érzelmi megnyilvánulások nelkul.
Kirandulás esetén ha vmi gyanus is(hogy esetleg vmi olyanba invitálnának ami nekem negativ lenn) finomabban árnyaltabban fogalmazok bőven.
Igen.
Javasolnám inkább ezt a megoldást (ha te írnád):
"Köszi a meghívást. Szeretném tudni, hogy hová, mikor mennénk, és mik lesznek a programok. Ennek függvényében tudok döntést hozni."
Persze át lehet fogalmazni, de remélem érezhető a különbség.
Szó szerint nem teljesen így mondtam hanem úgy hogy majd mondd el a részleteket és akkor majd megmondom hogy szeretnek-e/lesz-e kedvem. Plusz hozzatettem hogy nekem attól függ hogy megyek e hogy hova utaznánk
De ja a kérdésben jobban kifejtettem
Talán az a legjobb, ha megköszönöd a meghívást és megkérded a részletek.
Majd ha ez megvan, utána adod meg a választ. Nem kell előre közölni, hogy a céltól teszed függővé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!