Ez szerintetek normális, vagy az én dolgom?
Nem akarok itt konkretizálni azért dolgokat mert nem feltétlen ez a fontos, de a lényeg annyi hogy mondjuk a szülők egyfolytában nyaggatnak valami dologgal ami nem is az én dolgom lenne?
Pl. Szólnak hogy keressek rá egy bizonyos háztartási gépnek a mit tudom én milyen alkatrészére és nézzek utána hogy szerelni lehet, vagy cserélni, vagy hol stb. És ha csak annyit kérdezek hogy mi a pontos neve a gépnek? Vagy nem rögtön 5-10 percen belül akkor már meg a hiszti.
Szerintetek se normális?
Nagyobb bajod sose legyen.
Valószínűleg nem értenek annyira a technikához, hogy magabiztosan keressenek konkrét, fontosabb infókat.
Ha egyszer értelmesen elmondod nekik, hogy konkrétan milyen adatok kellenek, vagy jelzed, hogy most nem tudok segíteni, mert, de fél óra múlva a tiétek vagyok gondolom megértőbbek lennének.
Mindazonáltal szerintem sokan cserélnénk veled, ha csak ennyi probléma lenne a saját családunkkal.
Egyoldalú a kérdés, ebből nem lehet megállapítani. A saját felelősségedet vagy szerepedet elhallgatod egy egyszerű "nem feltétlenül ez a fontos"-sal, miközben a végén azért leírod, hogy többször rád szólnak, mert nem csinálod meg.
Na most ebből mindenki azt fog kiolvasni amit akar. Én egy tizenpár éves kölyköt látok a nyári szünetben, aki napi 9 óra Fortnite mellett fel van háborodva, hogy valamivel megzavarják, és meg kell állnia a fontos elfoglaltságában segíteni a szüleinek.
Nem arról van szó amit a kettes ír, és igen vannak nagyobb gondok a családban de azok valahogy érthetőbbek.
Pl. egy szerelésnél ne nekem kelljen már 0 szakértelemmel keresgélni. Ugyan annyit tudok mint ők. Beírom a nevét a dolognak meg a hibát xd
Csak hogy ne hisztizzek... Egy szerelőt miért nem hívnak? Sokkal megértőbb lennék ha azt mondanák hogy keress egy szerelőt.
Egyrészről, lehet, hogy úgy vannak vele, hogy fiatalabb vagy, tehát neked könnyebb neten ilyesmiket keresned, mert te ott könnyen és jobban kiismered magad, mint ők ketten (együtt). Tudod, mit és hogyan érdemes keresni, ami nekik sokkal több időbe telne.
Másrészről, meg (valószínűleg) azért inkább alkatrészt kerestetnek, és nem rögtön szakembert, mert úgy vannak vele, hogy inkább megpróbálnák maguk megoldani, mert úgy egyszerűbb és olcsóbb is. Meg lehet, hogy bennük még az él, hogy könnyű ilyeneket szerelni, mert a régi gépeket sok esetben könnyebb is volt, és jobban bírt velük egy laikus, mint a mostaniakkal.
Erre megint kétféle válasz lehetséges.
-- Ha sok ilyen van, akkor persze, idegesítő.
-- Attól még igazán segíthetnél otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!