Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hülyeség úgy kiköltözni egy...

Hülyeség úgy kiköltözni egy országba, hogy nem beszéled az adott nyelvet, angolt sem, és csak 1 szakmád van?

Figyelt kérdés
aug. 21. 16:06
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Menjél ki turistaként és használd fel az időt a nyelvtanulásra. Talán segít. Én az oroszt és az angolt is így tanultam meg. Igaz, csak az utóbbit tudtam használni.

A módszerben az a jó, hogy egyből fel is méred, hogy mire tudod használni a nyelvismeretedet.

aug. 21. 16:35
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Mit akarsz bolti eladónkét nyelvtudás nélkül?

Ez eleve halálraitélt ötlet.

aug. 21. 16:38
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Bolti eladóként borítékolom, hogy nyelv nélkül reménytelen. Mosogatni - ahogy írták is - esetleg takarítani el tudsz menni, addig kinti integrációs kurzuson tanulod a nyelvet. Ha egészséges vagy, és a fizikumod is ok, akkor menni fog.
aug. 21. 16:42
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Én sem értem, nyelvismeret nélkül hogy akarsz bolti eladó lenni. Ezt egyedül találtad ki?

Még valami futószalagos gyári betanított munka esetleg, bár azt sem ajánlanám. Ha mész valahová dolgozni, alapszinten beszéld a nyelvet.

aug. 21. 16:42
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Igen, az. Nagy a probléma, ha erre magadtól nem tudod a választ.
aug. 21. 16:48
 16/19 anonim ***** válasza:

Hát ha nagy magyar populáció van ott, akkor lehet pl takarítani, hotelbe szobalánynak, étteremben mosgatni esetleg.

Ezek pocsék melók, de nem kell senkivel beszélni.

Így viszont ki leszel szolgáltatva nekik, alulfizethetnek, elvehetik a pénzedet, visszaélhetnek több ponton a munka jogokkal.

aug. 21. 17:03
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
De most gondolj bele, ha itthon TE boltvezető vagy HR-es lennél és jönne egy moldáv, vagy grúz polgár, vagy egy ukrán menekült, aki egy kukkot sem tud magyarul de angolul sem. Te mit csinálnál? Fölvennéd? Hogy dolgoznátok együtt? Telefonon kommunikálnátok valami fordító appon? Meddig lenne türelmed? Mi ösztönözne, hogy alkalmazd, ha van olyan jelentkező is, akivel tudsz kommunikálni?
aug. 21. 17:06
 18/19 Kólauborkával ***** válasza:
100%

Gondold el: bejön Tócsi néni, megkérdi mennyi a csirkefarhát kilója, illetve zuza érkezett-e már, te meg bámulsz rá, mint egy fsz, mert azt is mondhatta volna, hogy eriggyé haza….

Nagyszerű bolti eladó lennél…

aug. 21. 17:12
 19/19 anonim ***** válasza:

Bolti eladóként biztos nem fognak alkalmazni nyelvtudás nélkül. De ne aggódj, nekifekszel a nyelvnek, képzed magad és mehetsz.

De nem most.

aug. 22. 08:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!