Akkor is megéri kiköltözni külföldre, ha nagyon kötődöm az országhoz? (18/L)
Egy kicsi faluban nőttem fel, nagyon sok hagyományőrző rendezvényen voltam, többek között táborokban is, és a mai napig szívesen megyek. A népdalokat is nagyon szeretem, sokat hallgatom. Falu lévén a természetet is rengeteget jártam, 10 km-es körzetben mindig zugot ismerek. Szóval szerintem ez okozhatja, hogy ennyire kötődöm az országhoz, a kultúrához, a nyelvhez. Voltam már kint külföldön többször is, és mindig honvágyam volt.
Viszont mind tudjuk, hogy az itthoni helyzet már kezd élhetetlenné válni. Anyum például vezető pozícióban dolgozik, és annyit kap, mint apum operátorként. Nemsokára végzek a szakgimnáziummal (még 2 év) így elhatároztam magamban, hogy ha ki akarok költözni, akkor addig minimum alapszinten meg kellene tanulnom az adott ország nyelvét (most csak angolul tudok). De ahhoz el kéne határoznom magam. Valaki aki volt már hasonló helyzetben, elmúlt a honvágy idővel? Vagy ugyanolyan rossz maradt? Igazából úgy látom, hogy egyedül vagyok ezzel, mert mindenki olyan könnyen mondja, hogy jaj menj ki külföldre én is azt csináltam...
Honvágy az nem úgy működik, hogy elmúlik vagy megjön. Ha egyszerűen nem érzed magadénak a helyet ahol élsz, nem múlik el, csak erősödik idővel. Hosszú téma, de ez lassan felőröl belül, soha nem leszel boldog.
6 éve élek Angliában, tudom.
Viszont van aki épp Magyarországgal van így. Van aki vígan elvan külföldön, mert számára a magyarsága nem fontos, nem része az identitásának, az csak egy címer az útlevelén. Amit amúgy is le akar cserélni.
Látnod kell mit érzel belül te milyen típusú ember vagy, és annak ellenére, hogy írtad kötődsz magyarországhoz, azt javaslom próbáld ki külföldön is, de ne égesd fel magad mögött az országot, gondolj úgy rá, hogy majd visszamész.
Külföldön sincs kolbászból a kerítés. Itthon egy jobb állással azért elég jól lehet élni. Ha kimész külföldre, akkor mindig bevándorlóként fognak rád tekinteni, mind magánéletben, mind a munkaerőpiacon.
Szóval jobb itthon egy karrier, mint külföldön mosogatni. Persze ha itthon is csak mosogatnál, akkor jobban járhatsz külfölddel. De a külföld is elég sok hely lehet. Minden országnak megvannak a maga előnyei, hátrányai. Viszont arra számíts, hogy ahol jók a fizetések, ott a lakhatás elég drága szokott lenni és ha rossz környéken tudod csak megfizetni a lakásokat, akkor az elég kellemetlen/veszélyes tud lenni.
Ja igen és a honvágyról még nem is volt szó. Anélkül se olyan egyértelmű döntés a kiköltözés.
Az esetek 90%-ban tanulatlan selejtek költöznek külföldre akiknek minden mindegy mert az éhendöglés szélén állnak a maradék 10% pedig aki külföldre házasodik vagy sokkal jobb lehetőséget kap
Aki stabil okos értelmes pacek csávó mint én vagyok az mindenhol megállja a helyét ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!